WARTBURGIA 1
UW SCHRIJVER WIETZE JAN RAMAKER

1 - 6 - 2019
WARTBURGIA FAALT IN SLOTFASE TEGEN IJMUIDEN
Na het behalen van de nacompetitie met een prima overwinning op Castricum van 0-2 vorige week, wachtte vanmiddag de thuiswedstrijd tegen IJmuiden vv.1. De wedstrijd van Wartburgia in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse is vanmiddag afgelopen in een uitermate enerverende slotfase in 2-3 in het voordeel van de ploeg van Anthony Correia. (Seizoen 2019/ 2020 coach van ODIN ’59 in Heemskerk). IJmuiden verschafte zich toegang tot de nacompetitie door de tweede positie na afloop in de tweede periode in de derde klasse B.
Beide ploegen zeer aftastend in de beginfase. In de elfde minuut was het Joost Homminga die de bal verspeelde bij zijn onnodige opkomende actie. De bal werd veroverd door één van de aanvallers van IJmuiden. Joshua Domingez rondde bekwaam af voor de 0-1. IJmuiden bleef de overheersende ploeg. Vooral de rechterflank van de IJmuidenaren was een probleem voor de verdediging van Wartburgia.
Vijf minuten later was het Tom Remijn die volledig in de fout ging bij een simpele bal aanname. Delano Post wist hier wel raad mee en liet de 0-2 aantekenen voor de IJmuidenaren.
Wartburgia kreeg na deze toch verrassende 0-2 achterstand wat mogelijkheden om de stand recht te trekken. Een schot van David van Paridon werd door de keeper van IJmuiden deskundig tot corner verwerkt.
Daan Tuerlings zorgde in de vijfentwintigste minuut voor de 1-2. Dit net voorafgaand aan een wissel aan Wartburgia zijde die coach Bergsma in gedachte had om Jacco Fijnheer binnen zijn formatie in te brengen. De slotfase van de eerste helft en dominanter spelend Wartburgia. Echter volledig falend om met goed combinerend voetbal de tegenstander plat te spelen. Schoten van spits Daan Tuerlings en linkerverdediger Melvin Akkerman waren in deze fase niet succesvol. Door een verloren bal van Niek Remijn op het middenveld moest keeper Max Klink met een super actie tot het uiterste gaan om voor rust zelfs de 1-3 te voorkomen.
Na de thee nu wel Jacco Fijnheer binnen de lijnen, gepositioneerd op de rechterflank aan Wartburgia zijde, die de plaats innam van verdediger Tom Remijn. Coach Bergsma dus besloten om één op één te gaan spelen in zijn verdediging. Zou deze beslissing succesvol zijn?
Invaller Jacco Fijnheer deed het meer dan uitstekend. Zorgde voor veel dreiging en gevaar voor de verdediging van de IJmuidenaren. Wartburgia domineerde de gehele tweede helft. Echter de afwerking liet te wensen over. Ook IJmuiden, deze tweede helft, niet ongevaarlijk met gevaarlijke counters. Bjarne Dijkman werd door Bergsma vervangen voor nog een aanvaller Milan Besselink, voor nog meer aanvallend vermogen. Aan Wartburgia zijde was het Thom Ridderbos die met zijn schot de keeper van IJmuiden tot een ultieme redding dwong. Direct hierna een schot van de IJmuidenaren op de paal buiten bereik van Wartburgia keeper Max Klink.
Even later Yoram Knigge, nog een aanvaller, voor Joost Homminga. De mogelijkheden stapelden zich op voor Wartburgia. Een voortreffelijke actie van Jacco Fijnheer vanaf rechts resulteerde in een voorzet op Niek Remijn. Helaas bracht hij deze mogelijkheid voor de 2-2 volledig “om zeep”. IJmuiden moest in de slotfase volledig terug op eigen helft. De druk op was meer dan honderd procent van Wartburgia zijde op de IJmuidenaren.
Wartburgia nu al uitgeschakeld? Neen. Wederom was Daan Tuerlings succesvol met een prima schot voor de 2-2.
Maar zoals kortgeleden al te zien is geweest bij een Champions League wedstrijd ging nu IJmuiden er met de buit vandoor. Wederom Delano Post, in de slotminuut, strafte gestuntel in de verdediging van Wartburgia af voor de eindstand van 2-3.
Na afloop was de deceptie groot bij de spelers van Wartburgia na dit zeker onnodige verlies tegen de IJmuidenaren. IJmuiden speelt volgende week tegen Purmersteijn en Wartburgia kan zich over enige weken weer gaan voorbereiden op het seizoen 2019/ 2020 in de derde klasse. Coach Hans Bergsma verliet zeer teleurgesteld met zijn selectie het veld. Geen tweede ronde nacompetitie. Een ieder aanwezig vanmiddag had een beter resultaat verwacht van Wartburgia.

Coach Anthony Correia. De zeer aimabele overkomende coach van IJmuiden: “Heb een keihard werkende ploeg gezien vanmiddag. Wij zij tot het uiterste gegaan. We wisten dat Wartburgia een goed team had. Er alles voor gegeven met het gehele team en dit is goed uitgepakt, ondanks dat we er af en toe doorheen zaten. Vooral de tweede helft hebben we bijzondere moeilijkheden gehad. Maar door de collectieve inzet van alle spelers zijn we een ronde verder. De volgende tegenstander is Purmersteijn. Grote complimenten naar de jongens. Zeer en zeer tevreden”.

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Tom Remijn (45e Jacco Fijnheer), Joost Homminga (69e Yoram Knigge), Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Bjarne Dijkman (60e Milan Besselink), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings.


25 - 5 - 2019
WARTBURGIA PAKT IN CASTRICUM NACOMPETITIE TICKET
Op een moeilijk bespeelbaar veld wist Wartburgia tegen Castricum met een 0-2 overwinning de drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Hierdoor hebben de Amsterdammers zich van een plaats verzekerd in de nacompetitie voor eventuele promotie naar de tweede klasse.
Coach Bergsma startte vanmiddag met een 4-4-2 formatie wat goed uitpakte. De Amsterdammers waren in de eerste helft de meest voetballende ploeg. De fysiek sterke Castricummers startten direct met offensieve acties. In de negende minuut ontstond al een kans voor Castricum. Thom Ridderbos voorkwam erger een werkte de aanval tot corner. Aan Wartburgia-zijde was het Daan Tuerlings in de zestiende minuut die uit het niets de bal buiten bereik van de keeper van Castricum op de lat schoot. Behoudens wat kleine mogelijkheden voor Armando Cuvalaij en een vrije trap van Niek Remijn waren verder geen bijzonderheden. Ruststand 0-0.
Na de thee direct Wartburgia dat in de zevenenveertigste minuut op de voorsprong kwam vanuit een scrimmage in het zestienmeter gebied bij de Castricummers. Uit een corner van Joost Homminga wist Tom Remijn in zijn tweede poging met een kopbal de score te openen voor de 0-1.
Wartburgia doelman Max Klink had vanmiddag geen zware middag. Moest slechts een paar keer handelend optreden uit eigenlijk gevaarloze acties van de Castricummers.
In de achtenvijftigste minuut kende de prima fluitende scheidsrechter een penalty toe aan Wartburgia. De doorgebroken Joost Homminga werd gevloerd in de zestien. Echter Niek Remijn kon de toegekende penalty niet verzilveren voor de 0-2.
Castricum zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Max Klink moest even geassisteerd worden door Joost Homminga, die de bal voor zijn ploeg van de doellijn haalde. De veilige 0-2 verscheen toch op het scorebord uit een goed genomen vrije trap van Daan Tuerlings.
De Amsterdammers speelden hierna de wedstrijd professioneel uit, mede onder leiding van de vandaag prima acterende Daan Tuerlings die de verdedigers van Castricum continu bezighield en zo zijn de verdediging van Wartburgia ontlastte.
Eindstand 0-2. Wartburgia is in de eindstand op de tweede plaats geëindigd in de derde klasse A. Bovendien gaat Wartburgia deelnemen aan de nacompetitie om een plek in de tweede klasse voor het seizoen 2019/ 2020.
Resumerend en hopelijk niet voor de laatste maal te hebben geschreven voor Het Amsterdamsche Voetbal:
- Wartburgia verdiende winnaar vanmiddag
- Bjarne Dijkman vanmiddag absoluut de “Man of the Match”
Coach Hans Bergsma: “Zeer tevreden met het behaalde resultaat vanmiddag. De ploeg met zeer veel inzet gespeeld en wij hebben het goed afgemaakt. Geen moment in de problemen geweest. Complimenten naar het team”.

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Tom Remijn, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@),Thom Ridderbos, Bjarne Dijkman David van Paridon (68e Jacco Fijnheer), Niek Remijn, Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings.

Foto’s: Frank van Paridon


18 - 5 - 2019
MAX KLINK REDT VOOR WARTBURGIA PUNT TEGEN HBOK
Vanmiddag op de rol Wartburgia tegen de kampioen van de derde klasse A. De op één na laatste wedstrijd voor de beide teams in de reguliere competitie 2018/2019. Het duel eindigde zoals begonnen. Vanmiddag geenszins een plichtmatig potje. De ploeg uit Zunderdorp liet direct na het eerste fluitsignaal zien dat zij de terechte kampioen van de derde klasse A zijn.
De uitstekend spelende en “sturende” Nick van der Velden op het middenveld bij de HBOK’ers zorgde voor veel rust bij zijn teamgenoten. Altijd aanspeelbaar en zuivere passes.
Zowel de eerste als tweede helft kenmerkte zich met goed voetbal van beide kanten. Voor het publiek werd het een aangenaam kijkspel. Wartburgia veel strijd leverend en HBOK net iets technischer in de balbehandeling en passing. In de tiende minuut Wartburgia via Melvin Akkerman dat zich een kans verschafte. Nog geen vijftien minuten later kwam HBOK tot driemaal toe in kansrijke posities om de score te openen. De vanmiddag uitstekende acterende keeper Max Klink voorkwam erger. HBOK teveel “breiend” tot het zestienmetergebied van de Wartburgianen. Geen resultaat. Ruststand 0-0.
De tweede helft hetzelfde beeld. HBOK net iets technischer beter. Wartburgia spits Daan Tuerlings werd adequaat in bedwang gehouden en ook de vanmiddag chaotisch voetballende Niek Remijn kwam vanmiddag geheel niet in zijn spel. Zijn acties kwamen ook niet tot het gewenste resultaat voor de Amsterdammers.
Coach Hans Bergsma besloot tot twee wissels. De uitstekende spelende middenvelder Bjarne Dijkman werd vervangen in de zestigste minuut door David van Paridon. Twee minuten later werd Milan Besselink vervangen door Jacco Fijnheer. Deze twee wissels zorgden aan Wartburgia zijde voor iets meer voetballend vermogen.
HBOK kreeg mogelijkheden maar doelman Max Klink hield zijn goal vanmiddag op zeer deskundige wijze schoon. Wartburgia kreeg nog een mogelijkheid via Melvin Akkerman. Zijn actie werd door de verdediging van HBOK tot corner gewerkt. Joost Homminga moest twintig minuten voor het eindsignaal met krampverschijnselen het veld verlaten en werd vervangen door Stijn Knigge.
HBOK probeerde er alles nog aan te doen om de stand in hun voordeel te beslissen. Niet succesvol. De spits van HBOK Achmed Ahahaoui, altijd aanspeelbaar in deze wedstrijd, kon niet slagen de beslissende treffer te forceren voor zijn ploeg.
De beste mogelijkheid voor Wartburgia ontstond van Jacco Fijnheer vlak voor het eindsignaal. Zijn actie werd beoordeeld door de scheidsrechter als zijnde buitenspel. Quote Jacco Fijnheer: “Ik kwam achter de verdediger van HBOK vandaan. Kan dus nooit buitenspel zijn geweest. Jammer dat deze actie van mij niet met een goal bekroond kon worden”. Eindstand 0-0.
Samenvattend:
- Kijkcijfer: 8. Mooie wedstrijd voor het publiek;
- Technischer HBOK;
- Hardwerkend Wartburgia;
- Uitwedstrijd tegen Castricum op 25 mei 2019 wordt zeer belangrijk door de uitzege van Castricum vandaag tegen Buiksloot met 2-3. Ticket voor nacompetitie.
Coach Hans Bergsma “Ben met de 0-0 tevreden. Zat niet meer in. Was spannend. Heb vanmiddag hoge werklust en inzet gezien bij mijn ploeg. Je kunt bij HBOK zien dat zij veel voetballend vermogen hebben. Zij bewaren de rust. Aanspeel mogelijkheden aan hun zijde waren legio. Surplus aan kwaliteit. In de eerste helft wil je proberen het initiatief te nemen. Dit lukte bij ons niet geheel. Ook in de tweede helft moesten wij het hebben van counters. Wel wat kansjes gehad. Volgende week 25 mei 2019 de uitwedstrijd tegen Castricum wordt een zeer interessante”.

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Tom Remijn, Joost Homminga (70e Stijn Knigge), Melvin Akkerman (@),Thom Ridderbos, Bjarne Dijkman (60e David van Paridon), Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings en Milan Besselink (62e Jacco Fijnheer).


11 - 5 - 2019
WARTBURGIA PAS IN SLOTFASE VOORBIJ EVC
Zou Wartburgia in staat zijn de draad op te pakken na drie achtereenvolgende nederlagen tegen Purmersteijn, De Dijk en ZCFC. Vanmiddag moest in de uitwedstrijd worden gewonnen van de Edamse Voetbal Club.
Een zeer defensief en ook slim spelend EVC liet Wartburgia vanmiddag zien dat zij deze middag niet geheel kansloos waren voor een goed resultaat en zich ook niet zomaar gewonnen gaven.
Wartburgia kwam direct goed uit de startblokken met direct een kans voor Yoram Knigge in de derde minuut. EVC kwam al in de vijfde minuut met een prima counter op een 1-0 voorsprong door Vince Mens.
Wartburgia zowel in de eerste helft als tweede helft de dominerende ploeg.
EVC kwam voor rust op een 2-0 voorsprong door flegmatiek optreden van Wartburgia keeper Max Klink. Een niet goed verwerkte bal veroorzaakte een penalty voor EVC die door Ruben Bond kordaat werd benut.
Wartburgia bleef het spel domineren maar volledige aandacht was vereist voor de goed counterende Edammers.
Vlak voor rust was het linkerverdediger Melvin Akkerman die goed doorkwam, na een goede aanval, voor de 2-1 aansluitingstreffer. Niek Remijn was drie minuten later succesvol, vanuit een prima genomen vrije trap, voor de gelijkmaker. Ruststand 2-2.
Na rust hetzelfde beeld. Wartburgia de aanvallende ploeg en EVC loerend op de counter. Vooral het laatste kwartier van deze wedstrijd werd het “pompen of verzuipen” voor de Amsterdammers. Het was Armando Cuvalaij die in de achtentachtigste minuut de driepunten kon binnenhalen voor Wartburgia. Hij strafte de kans vanuit een scrimmage kordaat af voor de 2-3. Tevens de einstand.
Coach Hans Bergsma kon tevreden terugkijken op deze toch zeer zwaar bevochten overwinning.
Wartburgia behoudt na vanmiddag de tweede plaats op de ranglijst na deze overwinning.
Volgende week wacht de thuisontmoeting tegen HBOK de kampioen van de derde klasse A. De week er na de laatste competitiewedstrijd uit tegen Castricum.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Tom Remijn, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@, Bjarne Dijkman, Thom Ridderbos, Niek Remijn, Yoram Knigge (82e Stijn Knigge), Milan Besselink en Armando Cuvalaij


20 - 4 - 2019
WARTBURGIA ONTHUTSEND ONDERUIT TEGEN ZCFC
De derde nederlaag op rij voor de ploeg van Hans Bergsma. Vanmiddag werd met 2-4 verloren van ZCFC uit Zaandam. De uitwedstrijd tegen de Zaankanters werd door Wartburgia overtuigend gewonnen met 1-7 maar vanmiddag waren de rollen omgedraaid.
ZCFC met Willem Zeijlmans aan het roer wist zijn ploeg zodanig neer te zetten dat Wartburgia hierop geen passend antwoord had.
Op een zonovergoten sportpark “Drieburg” was het Wartburgia dat direct een veldoverwicht creëerde. Dit resulteerde na een kwartier tot een goede mogelijkheid voor Niek Remijn. De paal stond een 1-0 voorsprong in de weg. Ook Daan Tuerlings kreeg de mogelijkheid de score te openen maar ook hij niet succesvol.
Na een half uur spelen was het Wartburgia dat op 1-0 kwam vanuit een prima pass van David van Paridon op Niek Remijn die keurig afrondde voor 1-0. Maar vlak voor het rustsignaal wist ZCFC uit een uitval de gelijkmaker te laten aantekenen door Brian Maijer.
De tweede helft was het wederom Wartburgia dat alles in handen leek te hebben om de score uit te kunnen breiden.
Het waren weer Daan Tuerlings en Niek Remijn die zich alle mogelijkheden verschaften hun ploeg op voorsprong te zetten. Pas in de zeventigste minuut kwamen de Wartburgianen op 2-1. Matthijs Ramaker wist met een lange pass Armando Cuvalaij te bereiken. Zijn voorzet werd netjes afgerond voor de 2-1 voorsprong door wederom Niek Remijn. Echter nog geen minuut later deelde ZCFC via Erno Vreugdenhil weer een tikje uit richting Wartburgia. Hij strafte niet kordaat ingrijpen van de Wartburgia verdediging adequaat af voor de 2-2.
Wartburgia bleef de voetballende ploeg tot aan het zestienmeter gebied van ZCFC. Hierna hield het op voor de Amsterdammers. Acties van invallers Bob Dekker en Bjarne Dijkman leidden niet tot de verwachte goals aan Wartburgia-zijde.
ZCFC kwam enigszins fortuinlijk via een penalty van Björn Keetbaas in de zesenzeventigste minuut op 2-3. Nog was het niet gedaan. Er werd nog meer zout in de wonden van Wartburgia gestrooid. Wederom Björn Keetbaas, die met een kopbal keeper Max Klink wist te verschalken voor 2-4.
Alle registers werden open getrokken aan Wartburgia-zijde om nog iets aan de stand te veranderen. Het mocht allemaal niet lukken. ZCFC wist met kunst en vliegwerk de eindstand definitief te bepalen op 2-4.
Samenvattend:
· Een teleurstellend opererend Wartburgia;
· Tot aan de zestien meter van ZCFC bij Wartburgia alles OK;
· Afwerking bij Wartburgia voor de goal van ZCFC ronduit zeer teleurstellend te noemen;
· Spitsen bij Wartburgia al gedurende enige tijd uit vorm?
Ook na het verlies van vanmiddag blijft Wartburgia op de tweede plek staan in de derde klasse A.
Zowel Castricum als Purmersteijn staan nu op slechts twee punten achterstand van de Amsterdammers. Het worden zware loodjes voor de Amsterdammers met in het vooruitzicht de uitwedstrijden tegen EVC en Castricum en de thuiswedstrijd tegen HBOK. Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik ben verbijsterd. Wij hebben in de drie competiewedstrijden twaalf goals tegen gehad. Onbegrijpelijk. Ook vanmiddag hebben we het gewoon wederom veel te gemakkelijk weggegeven. Na en 2-1 voorsprong taxeren wij alles volstrekt verkeerd in. Inschattingsfouten, dekkingsfouten in de zone, kansen niet kunnen benutten allemaal niet goed”.
Coach Willem Zeijlmans van ZCFC: “Wij hebben uiteindelijk verdiend gewonnen. Natuurlijk Wartburgia de betere voetballende ploeg. Wij staan onderin en spelen tegen degradatie. Moesten anders spelen. Dit is vanmiddag gelukt. Zeer vernuftig gespeeld vanmiddag”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Tom Remijn, Matthijs Ramaker (75e Ian Dankbaar), Sebastiaan de Haan (83e Bjarne Dijkman), David van Paridon, Thom Ridderbos, Niek Remijn (C), Daan Tuerlings, Milan Besselink (70e Bob Dekker) en Armando Cuvalaij


13 - 4- 2019
WARTBURGIA KRIJGT LESJE IN EFFECTIVITEIT VAN DE DIJK
Wartburgia was in de uitwedstrijd tegen De Dijk niet in staat het de ploeg van Ron Stoffels moeilijk te maken. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van De Dijk werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4-2 voor de thuisploeg door maar liefst vier goals van Schadrac Leijgraaff.
Toch was het Wartburgia dat direct na het eerste fluitsignaal het initiatief nam. De verdediging van De Dijk had in de beginfase meer dan de handen vol aan Thom Ridderbos. Overtredingen waren noodzakelijk om de vleugelspits van scoren af te houden. De Dijk kwam toch enigszins onverwacht op de 1-0 door een uitstekende goal, uit het niets, van rechterspits Schadrac Leijgraaff. Enigszins tegen de veldverhouding in.
Wartburgia trachtte de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken. Kansen voor Niek Romijn en Thom Ridderbos bleven onafgemaakt.
Een onfortuinlijke blessure aan de zijde van Wartburgia van middenvelder Daan van Dijk in de negenentwintigste minuut. Hij moest zich met een hamstringblessure laten vervangen door Matthijs Ramaker.
Wartburgia bleef het initiatief houden. Vlak voor het rustsignaal kreeg Wartburgia de ultieme kans de stand naar 1-1 te trekken maar de kopbal van Niek Remijn was niet succesvol. Ruststand 1-0.
De ploeg van Bergsma in staat de zaken in de tweede helft te corrigeren?
Direct opgelegde mogelijkheden voor Wartburgia via Niek Remijn en Armando Cuvalaij. Beiden niet in staat om de 1-1 te maken.
Toch Wartburgia naar de 1-1 door een persoonlijke fout van één van de verdedigers aan De Dijk-zijde. Armando Cuvalaij strafte dit kordaat af in samenwerking met Daan Tuerlings. Nog meer in het vat?
Joost Homminga zette enkele minuten later Daan Tuerlings geheel vrij voor de doelman van De Dijk. Ook deze mogelijkheid kon niet worden verzilverd voor de 1-2. En dan keert het tij volledig.
De Dijk kon via goede opgezette aanvallen via de vleugels de score verder uitbreiden door Schadrac Leijgraaff die simpel met nog eens drie treffers de stand kon uitbreiden naar 4-1 in het voordeel van De Dijk. Toch enigszins geflatteerd. Vlak voor het eindsignaal wist Daan Tuerlings wederom door een persoonlijk fout aan De Dijk-zijde de eindstand te verkleinen tot 4-2.
Samenvattend:
· Wartburgia volledig niet geslaagd in het benutten van de talrijke gecreëerde mogelijkheden deze middag.
· Wartburgia heeft vanmiddag dus geen goede zaken gedaan bij De Dijk. HBOK speelde gelijk bij Castricum. De voorsprong van de Zunderdorpers is nu op opgelopen tot acht punten. Purmersteijn is Wartburgia tot op drie punten genaderd voor de tweede plaats.
· Voor de prijzen in de top van de derde klasse A blijft het tot na vandaag nog altijd spannend. Wartburgia blijft hiervoor gekandideerd.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “De Dijk heeft verdiend gewonnen. Vond mijn team de eerste twintig minuten van de tweede helft pas goed spelen. Maar je moet dan wel de kansen benutten om de zaken in ons voordeel te beslissen. Wij hebben kansen genoeg gehad om de wedstrijd in ons voordeel te kunnen beslissen ”.
Coach Ron Stoffels van de Dijk: “Leuke wedstrijd gezien vanmiddag. Had veel schorsingen en blessures binnen mijn team. Mijn ploeg zelfs moeten aanvullen vanuit de B-junioren. Vond wel dat wij makkelijk hebben gespeeld deze middag. Complimenten naar mijn team”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfelo (75e Stijn Knigge), Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Daan van Dijk (30e Matthijs Ramaker), Thom Ridderbos, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Armando Cuvalaij


6 - 4 - 2019
WARTBURGIA DOORBREEKT PSZ-MUUR PAS IN TWEEDE HELFT
Met een 2-0 ruststand en een eindeindstand van 9-0 in het voordeel van Wartburgia behield de ploeg van Hans Bergsma de tweede plek in de derde klasse A.
Direct na het eerste fluitsignaal startte Wartburgia fanatiek.
De Zaandammers moesten gelijk een muur opzetten om het aanvallende geweld van de Wartburgianen te stoppen. Direct mogelijkheden voor Bjarne Dijkman, Yoram Knigge en Niek Remijn om de score te openen. PSZ kwam plotseling uit het niets in de mogelijkheid te kunnen scoren. Doelman Max Klink zag de ingeschoten bal op de paal belandden.
In de vijfentwintigste minuut was het Niek Remijn die zijn ploeg op de verdiende 1-0 voorsprong zette. De uitstekende PSZ keeper Danny Moerenhout voorkwam met prima reddingen dat de score niet verder opliep voor de rust. Een toegekende penalty in de achtentwintigste minuut voor Wartburgia werd wederom door Niek Remijn bekwaam afgerond voor de 2-0 ruststand.
Wartburgia bleef ook na rust het volledige overwicht houden. De mannen van Bergsma bleven domineren met goed verzorgd voetbal met veel bewegende mensen.
Uitbreiding van de score kon dus niet uitblijven. Daan Tuerlings schoot vijf minuten na rust over. Drie minuten later was Daan Tuerlings met een prima actie de maker voor de 3-0.
Uit een zeer goede opgezette van Wartburgia-zijde kon in vijfenvijftigste minuut Melvin Akkerman fraai de 4-0 laten noteren.
Een handsbal in het zestienmeter gebied van PSZ bezorgde Wartburgia de tweede penalty van deze wedstrijd. Wederom Niek Remijn die adequaat afrondde voor 5-0. De wedstrijd was gelopen.
Coach Hans Bergsma paste direct drie wissels toe. Milan Besselink voor Daan Tuerlings, Thom Ridderbos voor David van Paridon en Joost Homminga voor Tim Stam.
Halverwege de tweede helft PSZ moest ook nog eens met tien man verder wegens tweemaal geel van één van de middenvelders.
De slotfase van de wedstrijd was voor Yoram Knigge die met een hattrick zijn ploeg op 8-0 zette. En og was het niet genoeg. In de slotminuut zorgde Milan Besselink voor de eindstand van 9-0.
Wartburgia staat na vanmiddag steviger op de tweede positie achter HBOK, dat geen fout maakte tegen ZCFC. Zowel FC Castricum verloor bij JOS Watergraafsmeer met 3-2 en ook Purmersteijn verloor bij Buiksloot met 3-1.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Als eerste wil ik PSZ een compliment maken dat zij de competitie afmaken. Vond PSZ vandaag beter spelen dan in onze uitwedstrijd. Het was vanmiddag moeilijk doorkomen voor mijn team. Dit zag je ook aan de ruststand van 2-0. Deze stand had veel hoger kunnen zijn gezien de legio mogelijkheden. Ik vond mijn team zeer dynamisch en zeer geconcentreerd spelen tot aan de laatste minuut. Tempo zeer hoog gehouden en het vertoonde spel was uitstekend. Vlak na rust wordt het 3-0 en 4-0 en dan is het klaar. Complimenten naar mijn team”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam (65e Joost Homminga), Adriaan Berfelo, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Bjarne Dijkman, David van Paridon (65e Thom Ridderbos), Niek Remijn, Joram Knigge, Daan Tuerlings (65e Milan Besselink) en Armando Cuvalaij


23 - 3 - 2019
WARTBURGIA HEEFT VOLSLAGEN OFF-DAY TEGEN PURMERSTEIJN
Coach Hans Bergsma was zeer gedecideerd in zijn commentaar over deze wedstrijd vanmiddag: “Purmersteijn de verdiende winnaar”. Na vanmiddag is aan de lange ongeslagen reeks van Wartburgia een einde gekomen.
Wartburgia werd met name in de eerste vijfenveertig minuten volledig afgetroefd door de Pumerenders. Wartburgia niet fel genoeg, veel balverlies en slechte passes veroorzaakten dat Purmersteijn het niet moeilijk kreeg. Ook het uitvallen van rechterspits Jacco Fijnheer na zesentwintig minuten aan Wartburgia zijde deed er ook geen goed aan.
Purmersteijn kwam al na acht minuten op 1-0 door een fraai afstandsschot van Achraf Nazih. In de vijftiende minuut werd de stand 2-0 door een kopbal van Roy Klop vanuit uit een corner genomen door Donny Gerver. Wartburgia kon hier weinig tegenover zetten. Het bleef zoeken naar mogelijkheden, echter alles lukte niet. Ruststand 2-0 en daar mochten de Wartburgianen blij mee zijn. Keeper Max Klink voorkwam met een aantal fraaie reddingen erger.
Na rust, zeker in de eerste twintig minuten een ander Wartburgia. De Amsterdammers hadden veel meer het initiatief en dit resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer gemaakt door Daan Tuerlings na een fraaie aanval. Yoram Knigge zag zijn schot belandden op de paal, de bal kwam voor de voeten van Daan Tuerlings en de 2-2 was daar. Nu was het Purmersteijn dat volledig wegzakte. Er kwamen kansen voor de Amsterdammers maar deze konden niet worden verzilverd. Coach Lars Keppel van Purmersteijn bracht Jermaine Ristie in de ploeg. Mede door zijn snelheid werd de verdediging van Wartburgia weer volledig onder druk gezet.
Door een fout in de verdediging van Wartburgia zorgde Ricardo Stam in de vijfenzeventigste minuut voor de 3-2 uit een voorzet van Jermaine Ristie. Er werd nog wat meer zout in de wonden van Wartburgia gestrooid. Wederom was het Ristie die Kevin Hijlkema in staat stelde om de eindstand van 4-2 te laten aantekenen.
Door het verlies van Wartburgia is de achterstand op HBOK, dat met 0-6 won bij De Dijk, opgelopen tot zeven punten. Het is van groot belang dat Wartburgia de tweede plek de laatste wedstrijden probeert vast te houden.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “De eerste helft was volledig voor Purmersteijn. Zij hebben verdiend gewonnen. De eerste twintig minuten van de tweede helft hadden wij het initiatief. We komen terug tot 2-2 en dan geven wij zomaar twee doelpunten weg. Ben hier verbijsterd over. Daar kan ik niet tegen. Dit mag absoluut niet gebeuren. Er waren vanmiddag teveel spelers die onder hun niveau hebben gespeeld”.
Coach Lars Keppel van Purmersteijn: “Wij hebben een goede eerste helft gespeeld met een 2-0 voorsprong. Ik vond het een verdiende overwinning. In de tweede helft moesten wij ons aanpassen omdat Wartburgia met drie verdedigers ging spelen. Hier hadden we in het begin van de tweede helft geen snel antwoord op. Wartburgia heeft een goede ploeg. Zij kwamen goed terug tot 2-2. Bij de 3-2 kon je zien dat ze geknakt waren en dan valt ook de 4-2 in ons voordeel”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam , Adriaan Berfelo, Matthijs Ramaker (45e Daan van Dijk), Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Niek Remijn, Bjarne Dijkman (79e Stijn Knigge), Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer (27e Yoram Knigge) en Armando Cuvalaij


16 - 3 - 2019
WARTBURGIA WINT MET EEN ZEVENKLAPPER VAN REIGER BOYS
De formatie van Hans Bergsma had vanmiddag, ondanks de forse wind, welke dwars over het veld stond, niet al te veel moeite met Reigers Boys. In Heerhugowaard werd maar liefst met 7-0 gewonnen. Met drie goals voor rust en vier goals na rust werd niet veel heel gehouden van de “Waarders”.
Toch was het direct Reiger Boys dat in de tweede minuut via Daniël Schot, vanaf de rechterflank de mogelijkheid had de 1-0 te laten aantekenen voor de thuisploeg. Keeper Max Klink aan Wartburgia-zijde voorkwam erger.
De fors aanwezige wind was vanmiddag de spelbreker om goed te kunnen voetballen. Veel ballen over de zijlijn. Passes die niet goed aankwamen etc. etc.
Reiger Boys startend met een vier-mans middenveld probeerde de aanvalsdrift van Wartburgia stil te leggen. Dit lukte slechts een kwartier. Reiger Boys kwam in de twaalfde minuut bijna tot scoren door een eigen inzet aan Wartburgia zijde.
Het was Daan Tuerlings die in de twintigste minuut verrassend de paal trof. De Amsterdammers kregen meer overwicht. Armando Cuvalaij wist vanaf de linkerflank Jacco Fijnheer te bereiken die 0-1 liet noteren. Acht minuten later was het weer raak. Nu was het Armando Cuvalaij die uit een prima pass van Joost Homminga spits Daan Tuerlings in de gelegenheid stelde 0-2 te maken. Vlak voor rust onderschepte Daan Tuerlings de bal door geknoei in de Reiger Boys verdediging en de 0-3 kon worden bijgeschreven.
Na rust Reigers Boys fors op de buitenspelval spelend. De Wartburgianen wisten hier wel raad mee. Er ontstonden diverse mogelijkheden de score verder uit te breiden. Reiger Boys legde de Amsterdammers geen strobreed in de weg. Daan Tuerlings zorgde in de zesenveertigste minuut voor 0-4. Dertien minuten later wederom Wartburgia, nu door Armando Cuvalaij, die uit een geheel vrijstaande positie zorgde voor 0-5.
Nog meer goals in het vat? In de eenenzestigste minuut verscheen weer Armando Cuvalaij vrij voor de keeper van Reiger Boys. Maar nog geen 0-6 op het scorebord. Maar de 0-6 kwam er wel. Jacco Fijnheer stelde wederom Daan Tuerlings in staat dit te doen. Als Wartburgia net nog iets slimmer had kunnen omgaan met de toegepaste buitenspelval door Reiger Boys had de einduitslag nóg hoger kunnen zijn.
Enige wissels aan de zijde van Wartburgia. Coach Bergsma bracht Stijn Knigge voor Joost Homminga en Wanar Kelmanutu voor David van Paridon en Yoram Knigge verving Daan Tuerlings in de slotfase van de wedstrijd.
In de drieëntachtigste minuut moest keeper Max Klink nog even handelend optreden om de nul op het scorebord te houden.
De mooiste goal werd gemaakt door Wanar Kelmanutu die buiten het zestienmeter gebied met buitenkant rechts 0-7 aantekende voor de Amsterdammers. Dit was tevens de eindstand. Wartburgia nog altijd op de tweede positie in de derde klasse A met vier punten achterstand op HBOK. Ook HBOK behaalde een overwinning. EVC uit Edam werd met 3-2 verslagen.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Wij hadden absoluut niet verwacht dat het zó gemakkelijk zou gaan vanmiddag. Moesten even wennen aan de vier mans bezetting op het middenveld van Reiger Boys. Wij zijn hier goed mee omgegaan. De spitsen, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer hebben de gehele wedstrijd veel dreiging uitgeoefend op de verdedigers van Reiger Boys. Zeer goed gedaan. Was vandaag moeilijk spelen door de forse wind. Ben zeer tevreden met de overwinning”.
Coach Raymond Huisman van Reiger Boys: “Tot de 0-1 ging het eigenlijk best bij vlagen wel goed. Wij hadden het middenveld aangepast om zo tegenstand te kunnen bieden aan de bewegelijke middenvelders van Wartburgia. Toch vanmiddag niet alles lekker in elkaar gevallen. Wij hadden veel last van de wind. Kwamen niet aan voetballen toe.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfalo, Joost Homminga (65e Stijn Knigge), Melvin Akkerman (@), David van Paridon (70e Wanar Kelmanutu), Bjarne Dijkman, Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings (77e Yoram Knigge) en Jacco Fijnheer


9 - 3 - 2019
WARTBURGIA BEHAALT MOEIZAME ZEGE OP KADOELEN
Warburgia haalde tegen Kadoelen maar net de drie punten binnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Marc Onsia was het Kadoelen dat direct na de aftrap het initiatief nam.
De ploeg van Bergsma, werd direct naar achteren gedrukt. Gezien het vertoonde spel van Kadoelen vanmiddag onbegrijpelijk dat deze ploeg op de ene laatste positie staat in de derde klasse A. Beide ploegen hadden deze middag veel last van de sterk aanwezige wind die van doel tot doel.
A la Lasse Schöne opende Wanar Kelmanutu de score voor de thuisploeg vanuit een vrije trap. De bal vloog mede gedragen door de wind “zwabberend” strak achter de keeper van Kadoelen.
Zeven minuten zorgde Mitch van Ankeren vanuit een scrimmage uit een corner voor de 1-1. Dit allemaal onder grote protesten van de gehele verdediging van Wartburgia dei een handsbal hadden geconstateerd. De arbiter van dienst had hier geen boodschap aan en keurde de treffer goed.
In de achtentwintigste minuut kwam Jacco Fijnheer geheel vrij in scoringspositie voor de 2-1. Ongelukkig maaide hij volledig over de bal heen. Wanar Kelmanutu bleef gevaarlijk met zijn afstandsschoten. Via een corner door David van Paridon kwam, via Armando Cuvalaij, de bal terug bij David van Paridon die deskundig de 2-1 ruststand liet aantekenen.
Ook in de tweede helft was Kadoelen zeker niet de mindere van Wartburgia. Qua spelopbouw aan de zijde van de Wartburgianen was het net even iets beter, maar om te zeggen dat Kadoelen de mindere was neen. Niek Remijn was in de zevenenvijftigste minuut ongelukkig met zijn kopbal uit een corner van David van Paridon.
In de achtenvijftigste minuut was het Londry Monni die verrassend, buiten bereik van keeper Max Klink, tegen de paal schoot voor de 2-2. Jacco Fijnheer daarentegen zorgde met een goede goal dat Wartburgia op een 3-1 voorsprong kwam.
Met een zeer goed gedreven actie van Armando Cuvalaij, die onzorgvuldig verdedigen aan Kadoelen zijde, de bal wist te machtigen en David van Paridon in staat stelde de 4-1 te laten aantekenen. David van Paridon moest na zijn goal helaas de wedstrijd geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Milan Besselink.
De buit binnen? Antwoord neen. Door gestuntel in de verdediging aan Wartburgia zijde strafte Londry Monni zijn geboden kans kordaat af voor 4-2. Het bleef allemaal onrustig in de verdediging van Wartburgia. Nog was de wedstrijd niet gespeeld. In de slotminuut zorgde Mitchel de Vries zelfs nog voor de 4-3 wat tevens de eindstand werd.
Resumerend:
* Moeizaam behaalde overwinning voor Wartburgia. Te weinig kansen gecreëerd;
* Zeker in de laatste twintig minuten veel te slap geacteerd door de Wartburgianen;
* Na een 4-1 voorsprong niet bij machte de wedstrijd volledig op te slot te gooien;
* Door het verlies van Purmersteijn tegen HBOK met 2-3 staat Wartburgia ietwat steviger op de tweede positie in de derde klasse A en blijft op vier punten achterstand staan van HBOK;
* Volgende week wacht de uit wedstrijd tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard die vandaag verloren met 4-1 van Sporting Andijk.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik heb vanmiddag een zeer goed gemotiveerd Kadoelen gezien. Zeker in de beginfase werden wij flink naar achteren gedrukt. Wij hadden per saldo wel het betere spel. In alle linies van mijn team moet het nog beter. Zeker blij met deze overwinning, maar ik moet er wel bij aantekenen dat wij drie klassen minder hebben gespeeld als vorige week tegen Purmersteijn”.
Coach Marc Onsia van Kadoelen: “Vond dat wij meer hadden verdiend. Door onnodige fouten geven wij twee goals weg. Maar als je bovenin staat vallen de goals gemakkelijker en wij staan onderin en dan lukt het (nog) niet. Moet zeker zeggen dat de selectie hard traint en dat wij hard zullen moeten werken om uit de degradatiezone te komen. Moet en kan allemaal nog beter”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Adriaan Berfalo, Stijn Knigge, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (60e Thom Ridderbos), David van Paridon (75e Milan Besselink), Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Joram Knigge en Jacco Fijnheer.


2 - 3 - 2019 door Joachim van der Marck
PURMERSTEIJN HOUDT WARTBURGIA VAN PERIODETITEL AF
In vier dagen tijd twee keer voor een late gelijkmaker zorgen, je zou zeggen dat Kevin Hijlkema er patent op heeft. Na zijn 2-2 tegen Fortuna Wormerveer in de districtsbeker bezorgde hij zaterdag derdeklasser Purmersteijn een punt bij Wartburgia. HBOK was door het 2-2 gelijkspel de lachende derde, want zij hebben de periodetitel gewonnen.
Eigenlijk had Hijlkema geen geloof meer in een goed resultaat toen hij in de 93ste minuut aanlegde voor een vrije trap vanaf ruim twintig meter. Zijn schot belandde op de paal en eindigde, met veel fortuin, via de rug van doelman Max Klink in het net. De onverwachte puntendeling werd gevierd als een kleine overwinning. “Ik vond dat we niet goed speelden en heel onrustig. Als je ‘m er toch uitsleept, is het lekker. Ik denk dat Wartburgia hier een klein tikje van krijgt. Ik hoop het.”
In de openingsfase werden de Purmerenders afgebluft door de thuisploeg, dat moest winnen voor de periodetitel. Het afjagen was ook een bewust doel van trainer Hans Bergsma. Hij herinnerde zijn spelers eraan Purmersteijn een zware bekerwedstrijd in de benen had. Wartburgia vloog uit de startblokken en kreeg via Niek Remijn al drie goede kansen op een vroege openingstreffer. “Purmersteijn wist niet wat hun overkwam. Dan moet je eigenlijk een goal maken, want je kan het niet een hele wedstrijd volhouden. Dat tempo is moordend.”
Vrijwel uit het niets, en ook geheel tegen de verhouding in, kwamen de bezoekers na elf minuten plots aan de leiding. Met een leep balletje verschalkte Lorenzo Rijmers doelman Max Klink: 0-1. Vervolgens ging het duel op en neer. Remijn knalde naast en Armando Cuvalaij zag zijn intikker gepakt worden door keeper René Keijser. Namens Purmersteijn hadden Ricardo Stam en Donny Gerver hun vizier net niet op scherp staan. Op slag van rust was Remijn eindelijk trefzeker, nadat de gasten een hoekschop niet goed weg kregen: 1-1.
Ook de tweede helft was behoorlijk vermakelijk. De topscorers aan beide kanten zochten naar een voorsprong. Stam zag zijn kopbal door Wartburgia-verdediger Adriaan Berfelo van de lijn gehaald worden en Daan Tuerlings vond Keijser op zijn pad. Als aangever was de spits wel belangrijk. Een snelle uitbraak van Wartburgia bracht de bal bij Jacco Fijnheer, die met een schuiver voor de 2-1 tekende. Uitblinker David van Paridon aan Wartburgia zijde zag zijn bal voor de 3-1 via de handen van keeper René Keijser tegen de lat belandden.
Om niet vroegtijdig af te haken in de titelstrijd koos Purmersteijn ervoor iets meer aan te vallen. Daardoor kregen de vlugge voorhoedespelers van de thuisploeg behoorlijk veel ruimte. Fijnheer had de 3-1 op zijn schoen, alleen raakte de bal volledig verkeerd. Wartburgia had de concurrent op de knieën, “maar dan moet je wel de trekker overhalen”, zei Bergsma daarover. Purmersteijn bleef in leven en kwam via Hijlkema in de blessuretijd op gelijke hoogte. Daan Tuerlings dacht hierna alsnog de zege veilig te stellen. Zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.
Ondanks alles wat erop het spel stond, kon Bergsma leven met een 2-2 gelijkspel. Daardoor is zijn ploeg inmiddels veertien duels op rij ongeslagen. “Dat is knap hé. Deze periode: 23 punten uit negen wedstrijden.
In elke andere competitie heb je dan een periodetitel. De jongens hebben gedaan wat ze konden. We laten zien dat we toch meedoen”, klonk het tevreden. “Ik denk ook dat de toeschouwers een ontzettend leuke middag hebben gehad. Ik was liever naar Wartburgia – Purmersteijn gegaan dan met mijn vrouw naar de IKEA.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam , Adriaan Berfelo, Joost Homminga (70e Matthijs Ramaker), Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Niek Remijn, Wanar Kelmanutu (60e Bjarne Dijkman), Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer en Armando Cuvalaij (60e Milan Besselink)


23 - 2- 2019
WARTBURGIA GRIJPT ALS COLLECTIEF KRAPPE ZEGE OP BUIKSLOOT
Na de moeizame overwinning vorige week tegen Sporting Andijk was ook de uitwedstrijd tegen dvc Buiksloot niet één van de gemakkelijkste wedstrijden voor de ploeg van coach Hans Bergsma.
In een rommelig verlopen wedstrijd werd dit duel al in de zevende minuut definitief beslist. Uit een overtreding op Niek Remijn rondde Daan Tuerlings kordaat de toegekende vrije trap af voor de 0-1. Wartburgia creëerde zich direct meer mogelijkheden de stand uit te breiden en de wedstrijd definitief op slot te zetten.
Uit prima genomen corners door David van Paridon waren Matthijs Ramaker en Niek Remijn in de vijftiende en zestiende minuut helaas niet succesvol. Een tegenvaller aan Wartburgia-zijde, in de negentiende minuut, was de jammerlijke wissel van Niek Remijn wegens een blessure. Hij werd vervangen door Ian Dankbaar.
Bergsma moest zijn spelststeem aanpassen door deze blessure. Buiksloot kreeg hierdoor tot aan het rust signaal wat beter grip op de wedstrijd. De verdediging van Wartburgia moest alert blijven voor de spitsen van Buiksloot onder leiding van Abdelhak en Tijani.
Wartburgia was in de zevenendertigste minuut kansrijk voor de 0-2 via een corner van David van Paridon. De prima genomen corner werd doorgezet door Matthijs Ramaker naar Daan Tuerlings die onfortuinlijk de lat trof. Vlak voor het rustsignaal was het Armando Cuvalaij die Wartburgia wat rust had kunnen brengen met zijn schot op de lat via een voorzet vanaf de rechterflank van Jacco Fijnheer.
Na rust, direct in de vijfenveertigste minuut, Buiksloot in een kansrijke positie voor de gelijkmaker. Tim Stam moest, de meer dan uitstekende keepende Max Klink, even assisteren om de 1-1 te voorkomen uit een corner. Wartburgia kon in de tweede helft het duel niet volledig naar zich toe trekken. Bergsma besloot met drie verdedigers te gaan spelen. Tim Stam werd achter de spitsen gepositioneerd.
Vanaf de zeventigste minuut werd het een “echte” wedstrijd. Bjarne Dijkman aan Wartburgia-zijde kwam in scoringspositie. Niet succesvol. Een pass van Matthijs Ramaker bereikte Armando Cuvalaij die Jacco Fijnheer voor 0-2 in stelling bracht. Zijn schot werd met veel pijn en moeite van de lijn gehaald door één van de verdedigers aan Buiksloot-zijde. Daan Tuerlings had de mogelijkheid voor zijn tweede treffer. De bal belandde via Armando Cuvalaij voor de voeten van Jacco Fijnheer die zijn schot zag overgaan. Buiksloot kwam in de tachtigste minuut nog gevaarlijk door vanaf de rechterflank. Keeper Max Klink voorkwam met wederom een prima redding de gelijkmaker. Eindstand 0-1.
Wartburgia vandaag wederom geen fout gemaakt. De ploeg blijft op te tweede positie op de ranglijst staan in de derde klasse A zaterdag. Volgende week staat de inhaalwedstrijd (thuis) tegen Purmersteijn op het programma. De ploeg van Bergsma kan bij winst de tweede periodetitel bemachtigen en de achterstand op HBOK verkleinen tot twee punten.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Deze wedstrijd is verdiend gewonnen door mijn ploeg. Wij hadden een vliegende start. Na zeven minuten al op de 0-1. Bijzonder spijtig dat Niek Remijn moest uitvallen. We hebben vanmiddag zeker vijf tot zes kansen gehad om de uitslag groter te maken. Deze behaalde overwinning geldt voor de gehele selectie van Wartburgia”.
Coach Remi Boshuizen van Buiksloot: “Heb vanmiddag een echte voetwedstrijd gezien. Wij waren zeker gezien de tweede helft niets minder dan Wartburgia. We kunnen het alleen (nog) niet afmaken. Zeker drie kansen gehad om op de 1-1 te komen”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfalo, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@, David van Paridon (79e Tom Remijn), Niek Remijn (19e Ian Dankbaar), Bjarne Dijkman, Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer (87e Milan Besselink) en Armando Cuvalaij


16 - 2 - 2019
ARMANDO CUVALAIJ MATCHWINNER WARTBURGIA TEGEN SPORTING ANDIJK
Wartburgia behaalde tegen Sporting Andijk een zwaarbevochten 3-2 overwinning. Het was Armando Cuvalaij die vanuit een scrimmage in de slotminuut Wartburgia de drie punten bezorgde.
Wartburgia was zeker de eerste vijfentwintig minuten van de eerste helft heer en meester over Sporting Andijk met prima positiespel. De Amsterdammers kwamen dus prima uit de startblokken. Binnen tien minuten kwam Wartburgia via Jacco Fijnheer en Niek Remijn in kansrijke posities om de score te openen. Het was in de tiende minuut Daan Tuerlings die een voorzet van Jacco Fijnheer vanaf de rechterflank perfect afrondde voor de 1-0. De Andijkers kwamen binnen tien minuten terug naar de 1-1 door een goede actie van de, gehele wedstrijd, zeer gevaarlijks spits Luuk Waardenburg aan Sporting Andijk zijde. Uit een counter werden zowel Stijn Knigge en Joost Homminga door hem verschalkt. Wartbugia behield het beste van het spel. Meerdere kansen voor de Amsterdammers via Milan Besselink konden niet worden verzilverd. Het bleef opletten voor Wartburgia want ook Sporting Andijk had in de vijfentwintigste minuut de mogelijkheid voor 1-2. De bal belandde gelukkig voor doelman Max Klink tegen de paal. Vlak voor de thee was het weer Luuk Waardenburg die met een prima schot zijn ploeg net niet op 1-2 kon zetten. Uit een corner voor Sporting Andijk greep doelman Max Klink geroutineerd in. Ruststand 1-1. Direct na rust kon Wartburgia de stand naar 2-1 trekken door een kopbal van Daan Tuerlings maar werd afgekeurd wegens buitenspel. In de drieënvijftigste minuut bediende Joost Homminga met een perfecte pass Niek Remijn die voor de verdiende 2-1 voorsprong zorgde. De wedstrijd werd spannender want Sporting Andijk was nog niet van plan zich zomaar over te geven. De Andijkers hadden pech voor de 2-2. Nu voorkwam de lat de gelijkmaker. Wartburgia had zeker de mogelijkheid de score te verhogen maar Niek Remijn was niet zorgvuldig genoeg om uit een goede actie van Milan Besselink de 3-1 te laten aantekenen. Sporting Andijk werd gevaarlijker. Een toegekende vrije trap voor Sporting Andijk belandde nu ook weer tegen de paal.
Wartburgia coach Bergsma paste enige wissels toe. Milan Besselink werd vervangen door Armando Cuvalaij en Matthijs Ramaker verving Joost Homminga. Wartburgia bleef de meest dominerende ploeg.
De Andijkers kwamen in de slotfase toch zeer verrassend terug via een schitterend afstandsschot van zeker twintig meter van Hessel Waardenburg, onhoudbaar voor Wartburgia keeper Max Klink, op 2-2. Het had ook nog zomaar 2-3 kunnen worden voor Sporting Andijk. Uit een aanval van de Andijkers vanaf rechts vloog de bal gevaarlijk voorlangs de goal van de Wartburgianen.
Toch trokken de Amsterdammers in de tweeënnegentigste minuut de overwinning naar zich toe. Het was matchwinner Armando Cuvalaij die zeer bekwaam vanuit een scrimmage voor de goal van Sporting Andijk de 3-2 overwinning binnen tikte.
Na vanmiddag Wartburgia nog altijd op de tweede plek in de derde klasse A. De gehele top vier behaalden drie punten.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Vanmiddag gedurende de eerste vijfentwintig minuten zeer goed positiespel gezien van mijn ploeg. Vele kansen gehad de eerste helft om het al af te kunnen maken. Hadden wij ook zeker moeten doen. Maar wij hadden ook zomaar op achterstand kunnen komen. Vond het vlak voor de rust wat minder worden.
Na de rust hadden wij weer meer de controle. Ben blij met de drie behaalde punten. Wij hadden de wedstrijd gedurende negentig minuten in handen. Het blijft bij 1-1 bij rust en het werd allemaal nog heel erg spannend tot in de slotminuut. Tevreden met de 3-2”.
Assistent-Coach Michel Haak van Sporting Andijk: “We hadden stiekum gehoopt op één punt of toch misschien wel meer. We hebben zeker mogelijkheden gehad. Maar gezien het spelbeeld van vanmiddag was Wartburgia toch wel de betere ploeg met meer voetballend vermogen. Was een zeer spannend slot vanmiddag. Jammer dat wel geen punt(en) hebben kunnen pakken”.

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Joost Homminga (70e Matthijs Ramaker), Melvin Akkerman (@), Niek Remijn, Bjarne Dijkman, Thom Ridderbos, Daan Tuerlings, Milan Besselink (65e Armando Cuvalaij) en Jacco Fijnheer.


9 - 2 - 2019
JOS DOOR INDIVIDUELE FOUTEN TEN ONDER TEGEN WARTBURGIA
De plaatselijke topper op sportbark Drieburg werd vanmiddag besloten met een 2-4 overwinning voor Wartburgia.
JOS kwam direct na het fluitsignaal van de prima leidende arbiter Dorrestijn binnen tien minuten op 1-0 door linkerspits Bart Meijer. Tim Stam, rechtervleugelverdiger van Wartburgia, had in de eerste twintig minuten meer dan zijn handen meer dan vol aan deze zeer beweeglijke linkerspits van JOS.
Wartburgia kwam zeker niet tot attractief voetbal gedurende de eerste 30 minuten van de eerste helft. De ploeg van Bergsma zocht het allemaal veel te moeilijk op. Zeker de linkerflank van Wartburgia, onder leiding van Milan Besselink, werd volledig in de eerste vijfenveertig minuten niet benut. Niek Remijn, hardwerkend, maakte het ook voor zichzelf vanmiddag veel te moeilijk door teveel individuele acties zonder zijn medespelers adequaat te bedienen. JOS daarentegen, zeker vanaf de linkerflank via Bart Meijer, bleef de volledige aandacht opeisen van de verdediging van Wartburgia. De eerste kleine kans voor Wartburgia, pas na twintig minuten, ontstond uit een vrije trap van Thom Ridderbos. Niek Romeijn kon zijn kopbal niet verzilveren. JOS, zeker niet de mindere van Wartburgia, bleef overwicht houden op de ploeg van Bergsma.
Wartburgia kwam, zeker gezien de spelverhouding, verrassend en onverwacht in de vierendertigste minuut toch op 1-1. Een prima aanval, opgezet vanaf de rechterflank, werd door Niek Remijn geweldig met een kopbal afgerond. Vlak hierna voorkwam Wartburgia keeper Max Klink wederom een achterstand. Met een prima actie door de bal over de lat te tikken behoedde hij zijn ploeg voor een 2-1. In het laatste gedeelte van de eerste helft werd Wartburgia wat gevaarlijker. Daan Tuerlings was het dichtstbij maar net niet doeltreffend. Zijn schot werd gekeerd met de voet door de keeper van JOS. Vlak voor de theepauze was het wederom Niek Remijn die uit een prima genomen vrije trap, toegekend uit een overtreding op Daan Tuerlings de 1-2 liet aantekenen.
Na rust een ietwat beter spelend Wartburgia. JOS werd meer en meer onder druk gezet. Acties van Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings van Wartburgia-zijde konden in deze fase niet doeltreffend worden afgerond. Ook Milan Besselink kon na een prima pass van David van Paridon niet het net vinden voor 1-3. JOS kreeg een ultieme mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar de ingeschoten bal werd van de doellijn weggekopt door Niek Remijn.
De slotfase werd gekenmerkt door een aantal fouten in de verdediging van JOS. Daan Tuerlings rondde als eerste een fout van de keeper van JOS doeltreffend af voor de 1-3. JOS gaf zich nog niet gewonnen. Wartburgia keeper Max Klink moest nog een aantal reddingen verrichten om JOS niet dichterbij te laten komen.
Coach Bergsma bracht spits Yoram Knigge in voor Milan Besselink. Wederom was het Daan Tuerlings die zijn tweede goal liet aantekenen via een verre uittrap van doelman Max Klink, nu in stelling gebracht door Yoram Knigge, voor de 1-4. Hierbij aangetekend dat ook bij deze goal de verdediging van JOS niet vrijuit ging. Coach Bergsma paste direct nog enige wissels toe. Als eerste werd Niek Remijn vervangen door middenvelder Bjarne Dijkman. Enige minuten hierna werd Armando Cuvalaij vervangen door centrale verdediger Matthijs Ramaker. Wartburgia hield de zaken gesloten. De eindstand werd bepaald door Maurice Renger die via een schot op de paal afrondde voor de 2-4.
Wartburgia staat na deze overwinning en na het verlies van FC Castricum tegen Purmersteijn op de tweede positie achter HBOK in de derde klasse A en doet nog altijd volledig mee voor de tweede periodetitel.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “De eerste helft vond ik niet geweldig. De linkervleugel van mijn team werd veel tekort/ helemaal niet gebruikt. Tweede helft beter, zeker in de eerste twintig minuten van deze helft. Kortom: Alles moet nog beter”.
Coach Ricard Pel van JOS Watergraafsmeer: “Ik weet hoe de ploeg van Bergsma gaat spelen. Heb geprobeerd hierop te anticiperen. Wartburgia oogde frisser en heeft wat meer voetballend vermogen. Door drie verdedigingsfouten doen wij ons de das om. Volstrekt onnodig. Wij waren te slordig in de passing. Wartburgia heeft effectief gespeeld en de kansen afgemaakt. Terechte overwinning voor Wartburgia."

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, David van Paridon, Niek Remijn (78e Bjarne Dijkman), Milan Besselink (75e Yoram Knigge), Armando Cuvalaij (79e Matthijs Ramaker) en Daan Tuerlings.


2 - 2 - 2019
WARTBURGIA BEHAALT ZEER MOEIZAAM 3 PUNTEN TEGEN HCSC
Nummer vier Wartburgia moest het vanmiddag opnemen tegen nummer 12 HCSC uit Den Helder voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De uitwedstrijd tegen de Heldernaren kwam uit op een gelijkspel.
De eerste helft werd afgesloten met 0–0 waar Wartburgia wel de bovenliggende partij was. HCSC kreeg direct na de aftrap een geweldige mogelijkheid de score te openen maar de spits van HCSC was niet succesvol voor de 0-1. Wartburgia creëerde wat kleine mogelijkheden. Ook de spitsen van Wartburgia, Milan Besselink en Daan Tuerlings konden echter op de beslissende momenten niet tot scoren komen.
Niek Remijn was in de slotminuut van de eerste helft het dichtst bij een treffer voor de 1-0 vanuit een goed opgezette aanval door Daan Tuerlings. Zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal.
Na het fluitsignaal voor de tweede helft was het wederom direct HCSC dat uit een verspeelde bal door één van de verdedigers van Wartburgia de mogelijkheid op voorsprong te komen uiteen zag spatten door een bal op de lat.
Maar Daan Tuerlings nam Wartburgia bij de hand door vanuit een scrimmage in de tweeënvijftigste minuut de 1-0 te laten aantekenen vanuit een prima voorzet van Thom Ridderbos. Nog geen vijf minuten hierna was Daan Tuerlings wederom succesvol. Uit een prima opgezette aanval opgezet door Tim Stam werd Daan Tuerlings perfect op maat bediend voor de 2-0.
In de slotfase werd het nog even spannend voor de Amsterdammers. Een overtreding op één van de spitsen van HCSC werd beoordeeld door de scheidsrechter tot het geven van een penalty. Timo Swart liet voor HCSC de 2-1 aantekenen voor de einduitslag.
Door het verlies van Purmersteijn tegen Reiger Boys bezet Wartburgia na vandaag de gedeelde derde plek in de derde klasse A.
Terugkijkend:
* Een nog stroef opererend Wartburgia vanuit de winterstop;
* HCSC niets minder dan Wartburgia.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik heb vanmiddag geen nummer vier tegen nummer twaalf van de ranglijst gezien. Ben natuurlijk tevreden met deze overwinning. Ik vond ons spel aan de bal niet voldoende. Er werden op bepaalde momenten veel te moeilijke beslissingen genomen door mijn spelers. De tweede helft was wat beter. Kijk, het is altijd de vraag hoe een team uit de winterstop komt. Ritme van de wekelijkse wedstrijd is weg. Hoe kom je als team hier uit. Wij hebben alles gedaan om de selectie fit te houden. Twee maal een oefenwedstrijd gespeeld en tweemaal verloren. Trainen in de sneeuw, zaalvoetbal en een bootcamp gedaan. Nu vandaag weer op het veld en dat is toch weer het ritme zoeken. Vanmiddag gelukkig goed uitgepakt”.
Coach Pascal Hamers van HCSC: “Ben trots op wat mijn ploeg heeft laten zien vanmiddag. Zeker gezien door het missen van acht basisspelers door schorsingen en blessures. Wij hebben vandaag gespeeld met een bijzonder jong elftal mede geformeerd uit de A-junioren. Wij staan inderdaad op een te lage plaats op de ranglijst. Wartburgia vanmiddag toch wel de betere ploeg. Zelf ben ik ervan overtuigend met deze beschikbare spelersploeg dat HCSC de komende periode veel progressie kan maken.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam , Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (78e Ian Dankbaar), David van Paridon, Niek Remijn, Joram Knigge (60e Jacco Fijnheer), Milan Besselink (75e Armando Cuvalaij) en Daan TuerlingsKERST/JAARWISSELING WARTBURGIA SELECTIE
De periode van Kerst en de Jaarwisseling doet altijd de gedachten opkomen om terug te blikken wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen periode.
Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat het privé- en werk technisch goed gaat met de spelers van de selectieteams o.l.v. coach Hans Bergsma en coach Carlos Vidal.
Maar voordat het “voetbalcircus” daadwerkelijk werd vlot getrokken, een bijzonder tragisch moment voor onze selectiespeler Thom Ridderbos. Hij moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn moeder op 1 september. Mijn gedachten gaan zeker uit naar Elco en zijn naasten, zeker in deze moeilijke periode. De aanwezigheid van de selectie bij de crematie op 8 september was indrukwekkend.
Terugkijkend vanaf 22 september 2018 mag de conclusie worden getrokken dat zowel het eerste en tweede team acceptabel hebben gepresteerd tot aan de winterstop. De komst van Jacco Fijnheer, Bjarne Dijkman, Daan Tuerlings, Joost Homminga en Niek Remijn bleken goede versterkingen. Ook de informatie naar “buiten” via de website begint wat duidelijke vormen te krijgen. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de fotograaf voor Wartburgia 1 Frank van Paridon.
Laat ik beginnen met het tweede team van Wartburgia. Doet het prima in de reserve tweede klasse B. Vorig seizoen gepromoveerd naar deze klasse. Onder leiding van coach Carlos Vidal worden goede resultaten gehaald. Het aantal (6) gelijke spelen van dit team viel wel op. Bijkomend detail is dat Wartburgia 2 de minst gepasseerde achterhoede heeft tot nu toe in deze klasse. De afsluitende thuisoverwinning voor de winterstop van Wartburgia 2 tegen Arsenal 3 op 8 december jl. blijft absoluut tot de verbeelding spreken. Onder apocalyptische omstandigheden werd een 2-1 overwinning behaald, wat resulteerde in een derde positie op de ranglijst tot nu toe met vijf punten achterstand op koploper Almere FC 2.
Over Wartburgia 1 zijn veel zaken die tot herinnering spreken t/m 31 december 2018. De maand september werd afgesloten met vier punten. Gelijkspel tegen JOS Watergraafsmeer en een overwinning uit tegen Sporting Andijk. In oktober werden zeven punten behaald. Jammerlijk verlies tegen HBOK, goed gewonnen wedstrijden tegen SC Castricum en Kadoelen en een gelijkspel tegen Reiger Boys thuis.
Ook in de maand november werden zeven punten bijgeschreven. Degelijke overwinningen op Buiksloot en EVC en een helaas niet verwacht gelijkspel tegen HCSC uit Den Helder.
De drie wedstijden in december resulteerden wederom in zeven competitiepunten. Een zuur gelijkspel tegen De Dijk en twee winstpartijen tegen ZCFC en PSZ.
Het gelijke spel van 8 december tegen De Dijk kostte de ploeg twee kostbare punten. Aangetekend dat ook het eerste team de minst gepasseerde achterhoede heeft tot nu toe in de derde klasse A. De wedstrijd van zaterdag 15 december jl. werd in Zaandam afgesloten met een monsterscore van 0-15. Momenteel staat het team van coach Bergsma op een vierde positie in de derde klasse A met 25 punten uit 12 wedstrijden. Koploper is HBOK met 30 punten (één wedstrijd meer gespeeld), de tweede positie wordt ingenomen door Purmersteijn met 28 punten, nummer drie is FC Castricum met 26 punten.
In de stand voor de tweede periodetitel staat Wartburgia 1 op de tweede plek in achter HBOK. HBOK, echter met één wedstrijd meer gespeeld.
Natuurlijk ook de statistiek van Wartburgia 1 van de doelpuntenmakers t/m 31 december 2018. In het overzicht hiernaast zijn NIET de doelpuntenmakers van de bekercompetitie 2018/2019 opgenomen.
De volgende competitiewedstrijd voor Wartburgia 1 is op 19 januari 2019: - Wartburgia 1 – Purmersteijn 1 - Aanvang 14:00 uur Sportpark Drieburg te Amsterdam.
Ik wens een ieder een gezond en sportief 2019 toe.


WARTBURGIA DOET SPORTIEVE PLICHT MET MONSTERSCORE BIJ PCZ
De laatste wedstrijd voor de winterstop voor het team van coach Hans Bergsma werd afgesloten met een monsteroverwinning van 0-15 op PSZ. PCZ, blijft ook na vanmiddag, nog altijd puntloos in de derde klasse A.
Joram Knigge was vandaag de topscorer bij de Wartburgianen met vier goals in de eerste helft en een goal in de tweede helft. Daan Tuerlings wist er drie in te leggen, waarvan één uit een toegekende penalty. Niek Remijn kwam tot twee goals waarvan één ook uit een penalty. De overige doelpuntenmakers met een goal van Wartburgia-zijde waren Milan Besselink, Armando Cuvalaij, Tom Remijn (pen), Melvin Akkerman en Stef Klink.
Gezien de uitslag had Wartburgia dus geen kind aan PSZ. Binnen drie minuten stond de 0-2 al genoteerd. Het werd een ware belegering op de goalie van PSZ. De Amsterdammers probeerden met snel voetbal de score verder op te hogen om het doelsaldo te kunnen verbeteren. Dit lukte zowel in de eerste als tweede helft. De eerste helft werd afgesloten met een “vlotte” 0-6 voorsprong. Gedurende de tweede helft werd de score uitgebreid naar 0-15. PSZ ook nog eens geconfronteerd met een rode kaart. De score had veel hoger kunnen uitvallen als de spitsen van Bergsma vanmiddag nog iets zorgvuldiger, zowel in de eerste helft als tweede helft, met de kansen hadden omgesprongen. Een pluim naar de doelman van de Zaandammers die met meerdere fraaie reddingen voorkwam dat de score voor Wartburgia nog verder opliep.
Wartburgia gaat door de eenvoudige zege als nummer vier de winterstop in, op vijf punten van koploper HBOK (één wedstrijd meer gespeeld). Purmersteijn en FC Castricum volgen op plaats twee en drie. Op 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met een kraker wanneer Purmersteijn op bezoek komt.
Terugkijkend:
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Tja, wat moet je hierover zeggen. We wisten dat we hier met een grote uitslag konden winnen, maar dat deze uitslag uit de bus zou komen is allen maar mooi voor het doelgemiddelde. Ik hoop voor de jongens van PSZ dat zij de competitie tot een goed einde kunnen brengen”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam (60 Tom Remijn), Adriaan Berfelo, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), David van Paridon (45 Stef Klink), Niek Remijn (45 Thom Ridderbos), Joram Knigge, Daan Tuerlings, Milan Besselink en Armando Cuvalaij


8-12-2018

WARTBURGIA HAALT GEEN DRIEPUNTER TEGEN DE DIJK
Vanmiddag behaalde Wartburgia een zwaar bevochten gelijkspel tegen De Dijk. Na een 2-0 voorsprong van de ploeg van coach Hans Bergsma eindigde de wedstrijd in remise. Met een 2-0 voorsprong voor Wartburgia na afloop van de eerste helft, onder uitstekende leiding van arbiter Michael Vink, zag het er niet naar uit dat Wartburgia de zege vandaag uit handen zou geven. De Dijk, nummer vijf van de ranglijst, was zeker opgewassen tegen de ploeg van coach Bergsma. Stijn Knigge moest direct in de negentiende minuut handelend optreden door de bal uit open doel weg te koppen voor de 0-1. Armando Cuvalaij zorgde in de drieëntwintigste minuut voor de 1-0 voor Wartburgia. Zijn voorzet vanaf de linkerflank belandde enigszins fortuinlijk achter de keeper van De Dijk. Direct na deze goal had wederom Armando Cuvalaij de mogelijkheid de score verder uit te breiden naar 2-0 via een actie van David van Paridon. Dit leverde jammer genoeg geen resultaat op. De Dijk was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Vanaf de zijlijn werd door de technische staf, onder leiding van Ron Stoffels, veel coaching uitgeoefend zijn team extra te motiveren. De Dijk trachtte voor rust de aansluitingstreffer te realiseren. Een aanval in de veertigste minuut van De Dijk belandde, volgens De Dijk, op de arm van een verdediger van Wartburgia. Arbiter Michael Vink, zeer goed de wedstrijd aanvoelend, besloot gedecideerd geen penalty te geven. Direct hierna was het Daan Tuerlings, die door een prima individuele actie in de eenenveertigste minuut, zijn ploeg kon laten rusten met een 2-0 voorsprong.
Hoe anders verliep de tweede helft. Direct vanaf de aftrap was het Thom Ridderbos die vanaf links gevaarlijk kon voorzetten, echter zonder resultaat. De Dijk bleef met verzorgd voetbal proberen de aansluitingstreffer te maken. Uit een actie van een doorgebroken speler van De Dijk kon een Wartburgia speler niets anders doen dan aan de noodrem te trekken. Rood het gevolg. Wartburgia verder met tien man verder. Coach Bergsma paste direct een wissel toe. Een verdedigde middenvelder voor een aanvaller. De Dijk was nog niet klaar. Het was in de zevenentachtigste minuut Jules Diedhiou die 2-1 liet aantekenen. Wartburgia kwam in de slotfase zwaar onder druk te staan. De paal stond in de weg voor De Dijk voor de 2-2. In de slotfase wist De Dijk toch de 2-2 op het scorebord te zetten. Slecht ingrijpen in de verdediging van Wartburgia zorgde, ook nog door een “eigen goal”, voor de einduitslag van 2-2. Door het gelijke spel bezet van vandaag bezet Wartburgia de vierde plek op de ranglijst van de derde klasse A. Purmersteijn na vandaag op de eerste plaats met een punt voorsprong op HBOK, twee punten op FC Castricum en drie punten op Wartburgia.
Terugkijkend:
* Kijkplezier: Een dikke voldoende. Spannend tot in de laatste minuut;
* Zeer goede leiding van arbiter Michael Vink;
* Twee ploegen die goed voetbal wilden laten zien;
* Wartburgia in de eerste helft doeltreffender;
* De Dijk in de tweede helft, mede door de rode kaart aan Wartburgia zijde, meer dominerend;
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Vond het terugkijkend een terecht gelijkspel. Eerste helft goed gespeeld en dominanter. Tweede helft minder, zeker doordat kort na rust wij met tien man kwamen te staan. Dan weet je dat de tegenpartij alles gaat doen er nog iets uit te halen. Dat is De Dijk ook gelukt vanmiddag. Maar ik houd hier toch ook wel een “zuur” gevoel van over”.
Coach Ron Stoffels van de Dijk: “De eerste goal van Wartburgia vond ik een lucky goal. De tweede was een kordaat gemaakt doelpunt. Ook wel kansen gehad. Voorzetten van zowel links als rechts moeten gewoon erin worden gelopen. Wartburgia een goede ploeg. Zelf heb ik een nog jong team. De jongens worden alleen maar beter. Een goede wedstrijd van beide kanten gezien. Spannend en sportief tot in de slotfase. Zeker een verdiend punt voor mijn team”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon (85e Matthijs Ramaker), Wanar Kelmanutu, Thom Ridderbos, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Armando Cuvalaij (57e Bjarne Dijkman)


1-12-2018

WARTBURGIA BINDT ZCFC OVERTUIGEND AAN ZEGEKAR
Wartburgia deed goede zaken op sportpark Kalverhoek tegen ZCFC. Met een 1-6 overwinning blijven de Amsterdammers de aansluiting houden in de top van de 3e klasse A in de zaterdagcompetitie. Wartburgia nam al na zeven minuten een 0-1 voorsprong door een fraaie goal van David van Paridon die zijn schot in de rechterbovenhoek achter de keeper van ZCFC zag verdwijnen. De Amsterdammers hadden in het eerste half uur het overwicht. Hoge balcirculatie bij de mannen van coach Bergsma. Met name het middenveld van Wartburgia was zeker de “baas” over de ZCFC’ers. Uit een toegekende vrije trap aan Wartburgia, net buiten het zestien meter gebied, tekende Niek Remijn in de achttiende minuut feilloos de 0-2 aan. Het Zaanse Oranje kon hier weinig tegenover stellen. Slechts wat sporadische aanvallen. In de zesendertigste minuut wederom een vrije trap voor de Wartburgianen. Nu was het Thom Ridderbos die achter de bal plaatsnam. Zijn schot was perfect geplaatst in de linkerbovenhoek maar de keeper van ZCFC redde evenzo fraai door de bal uit de bovenhoek te tikken. Ruststand 0-2.
Na rust een iets gevaarlijker ZCFC in de beginfase. Dit resulteerde direct in de aansluitingstreffer in de drieënvijftigste minuut. Invaller Jens Winkel wist de verdediging van Wartburgia op het verkeerde been te zetten en scoorde 1-2. Wartburgia raakte geenszins in paniek door deze tegentreffer. Uit een uitval in de achtenvijftigste minuut veroverde Yoram Knigge de bal. Hij had zelf de mogelijkheid om alleen door te gaan op de keeper van ZCFC, maar zag op links Daan Tuerlings er nog beter voorstaan. Hij tikte beheerst naar Daan Tuerlings die 1-3 liet aantekenen. ZCFC geknakt door deze snelle 1-3. Een assist van David van Paridon op Armando Cuvalaij voor 1-4 zorgde dat de wedstrijd volledig in het slot viel. ZCFC probeerde nog van alles om de stand ietwat draaglijker te maken, maar was niet in staat Wartburgia het nog lastig te maken. Over en weer enige blessures. In de eenenzeventigste minuut na en schot van David van Paridon zorgde Adriaan Berfalo voor de 1-5. Nog was het niet genoeg. Een aanval via rechts werd opgepikt door Armando Cuvalaij die met zijn buitenkant rechts de bal liet krullen voor de voeten van David van Paridon die resoluut in de drieenzeventigste minuut de eindstand op 1-6 liet noteren. Enige dissonant van deze wedstrijd was de opgelopen blessure van doelman Max Klink van Wartburgia. Door een overtreding van ZCFC-zijde moest hij ongelukkig de wedstrijd verlaten. Hij werd vervangen door “stand-in” keeper Matthijs Ramaker. Hij zorgde via een verre uittrap dat Armando Cuvalaij nog bijna de 1-7 op het scorebord had kunnen laten zetten. Na vandaag bezet Wartburgia de vierde plaats met slechts twee punten achterstand op koploper HBOK. Wartburgia kan zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag 8 december 2018 tegen de Dijk. Aanvang 14:00 uur. Komt dit allen bezoeken.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Wij wisten dat ZCFC een sterk middenveld had. De opstelling hierop aangepast. ZCFC moest hierdoor zoeken naar andere oplossingen. Ben tevreden met deze overtuigende winst. De technische staf hoopt wel dat de opgelopen blessure van keeper Max Klink meevalt voor de aankomende wedstrijd”.
Coach Mark Vis van ZCFC: “Wij waren vanmidag de mindere qua het vertoonde voetbal. De tweede helft hebben we direct geprobeerd de aansluitingstreffer te forceren. Dit lukt ook. Maar direct na de 1-3 was mijn team geknakt. Onze uitvoering van vanmiddag was niet goed”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k) (75e Matthijs Ramaker (k)), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Thom Ridderbos, Bjarne Dijkman (45e Yoram Knigge), Niek Remijn, Daan Tuerlings en Armando Cuvalaij


24-11-2018

WARTBURGIA NEEMT TEGEN EVC REVANCHE OP ZICHZELF
Nummer vier op de ranglijst Wartburgia speelde vanmiddag de thuiswedstrijd tegen nummer zeven EVC uit Edam. Voorafgaand aan deze wedstrijd. Wartburgia speelde vorig weekend met 1–1 gelijk tegen HCSC in Den Helder. EVC verloor thuis met 0–2 van FC Castricum. Coach Hans Bergsma kon na vanmiddag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Met een verdiende 4–0 overwinning op EVC doet Wartburgia volledig mee in de top van de derde klasse A. Een gedreven Wartburgia liet in de eerste helft goed voetbal zien. Met vlot opgezette en creatieve combinaties werd EVC achteruit gedrukt. Zowel Milan Besselink als Armando Cuvalaij hielden de verdediging van EVC meer dan uitstekend onder druk. Na twintig minuten kreeg Milan Besselink de eerste mogelijkheid de score te openen voor Wartburgia. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper van EVC maar zag zijn schot aan de verkeerde kant van het doel belandden. EVC kon hier tegenover niet al te veel afdwingen. In de dertigste minuut kwamen de Amsterdammers verdiend, zeker gezien het vertoonde spel op een 1–0 voorsprong. Niek Remijn rondde prima af uit een voorzet van David van Paridon. Vlak voor rust werd de voorsprong uitgebreid. Een schot van Wartburgia-zijde kon niet klemvast worden gehouden door de keeper van EVC. Niek Remijn was hier “als de kippen bij” en liet uit de rebound 2–0 aantekenen.
Na rust probeerde EVC met opportunistischer voetbal er alles aan te doen de aansluitingstreffer te forceren. De ploeg van Tom Brouwers kreeg uit een vrije trap een mogelijkheid. Via Wartburgia doelman Max Klink belandde de bal tegen de paal. Het offensief van de EVC’ers werd in de zestigste minuut doorbroken door een schitterende goal, in de rechterbovenhoek, van wederom Niek Remijn (Man of the Match), die met zijn hattrick voor 3-0 zorgde. Het was nog niet genoeg voor de Wartburgianen. Uit een aanval in de negenenzeventigste minuut vanaf rechts kwam de bal de bal bij rechtervleugelverdiger Tim Stam. Zijn voorzet/schot belandde in de linkerbovenhoek achter de doelman van EVC voor de eindstand van 4–0. Wartburgia na vandaag op de vierde plek, met twee punten achterstand op HBOK, drie punten op FC Castricum en vier punten op Purmersteijn. Volgende week de uitwedstrijd tegen ZCFC.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Tevreden over vanmiddag. Goed gespeeld de gehele wedstrijd. Revanche op het gelijke spel van vorige week tegen HCSC”.
Coach Tom Brouwers van EVC: “Heb vandaag mijn team moeten aanpassen. Een aantal basisspelers moeten missen door diverse omstandigheden. Neemt niet weg dat Wartburgia een goed team heeft. Direct in de tweede helft hebben wij geprobeerd meer druk te zetten. Wij konden helaas niet op de vitale momenten de “trekker” overhalen. Wartburgia de verdiende winnaar”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Wanar Kelmanutu (55e Bjarne Dijkman), Niek Remijn, Daan Tuerlings, Milan Besselink (80e Bob Dekker) en Armando Cuvalaij


17-11-2018

WARTBURGIA VERSPEELT TWEE PUNTEN TEGEN H.C.S.C.
Zou Wartburgia in zijn staat zijn de aansluiting met de top in de derde klasse A vast te kunnen houden in de wedstrijd tegen HCSC uit Den Helder? Uit de opstelling van HCSC, een 5-3-2 opstelling, kon het vele publiek direct opmaken dat de ploeg van Pascal Hamers vanmiddag duidelijk geen offensieve bedoelingen had. Wartburgia had zeer veel moeite met dit gekozen concept van HCSC. De eerste helft kenmerkte zich door een veel sterker Wartburgia, maar de ploeg van coach Hans Bergsma haalde bij lange na niet hun normale niveau. Wel wat kleine mogelijkheden. De grootste mogelijkheid deed zich voor in de twintigste minuut. Een vrije trap van Wanar Kelmanutu kon de keeper van HCSC niet klemvast krijgen. De geboden kans werd onbenut gelaten. Aan de zijde van de Amsterdammers veel slordigheden, onrustig en soms een ietwat gemakzuchtig. Wat kleine overtredingen over en weer. Ruststand 0 – 0.
Na de thee een wat beter voetballend Wartburgia. Het was HCSC dat toch enigszins verrassend in de zestigste minuut op een 1 – 0 voorsprong kwam. Uit een voorzet vanaf rechts was het Fotiqui Camara die volledig vrij kwam voor doelman Max Klink en dit direct kordaat afstrafte met een strak schot. Lang duurde deze voorsprong voor de Heldernaren niet. In de drieënzestigste minuut wist David van Paridon uit een fraaie aanval met een uitgekookte bal Wartburgia op 1 – 1 te zetten. De laatste tien minuten van de wedstrijd verliepen behoorlijk hectisch. HCSC moest alle zeilen bijzetten om een punt in eigen huis te houden. Wartburgia verschafte zich legio mogelijkheden om de drie punten mee te kunnen nemen naar Amsterdam. Maar Armando Cuvalaij, Niek Remijn en Daan Tuerlings kwamen niet tot scoren. In de zevenentachtigste minuut wist Stijn Knigge te scoren voor de 1 – 2. Echter de arbiter had voorafgaand aan deze goal een overtreding gezien. Goal dus afgekeurd ondanks grote protesten van Wartburgia. David van Paridon kreeg in de slotminuut de mogelijkheid met het hoofd, uit een voorzet van Jacco Fijnheer, toch de strijd nog te beslissen in het voordeel van Wartburgia. Hij zag zijn kopbal net over de doellat van HCSC gaan. Door de verliespartij van Reiger Boys uit tegen Purmersteijn, stijgt Wartburgia, ondanks het gelijke spel, naar de vierde plek met vijftien punten uit acht wedstrijden op de ranglijst in de derde klasse A.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “In de eerste helft volstrekt onder de maat gespeeld. Veel te onrustig. Mijn ploeg niet in goede doen.We hadden al verwacht dat we hier veel tegenstand zouden kunnen krijgen.Tweede helft beter. Ik kon niet beoordelen of de goal van Stijn Knigge terecht werd afgekeurd. De scheidsrechter stond er dicht op en wat ik hoorde van mijn spelers dat voorafgaand aan deze goal een overtreding zou zijn gemaakt. Vierde plek na vandaag. Alles is nog mogelijk”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (75e Bjarne Dijkman), David van Paridon, Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (45e Daan Tuerlings), Jacco Fijnheer en Milan Besselink (65e Armando Cuvalaij)


WARTBURGIA VERLIEST GEFLATTEERD IN BEKERDUEL VAN SCHERPENZEEL
Op naar Gelderland voor de tweede ronde KO fase van de KNVB beker. Tegenstander Scherpenzeel, spelend in de eerste klasse D (zaterdag), momenteel in de reguliere competitie op een achtste plek positie. Wie zou denken dat Scherpenzeel wel even over derde klasser Wartburgia heen zou lopen had het bij het verkeerde einde. Scherpenzeel door twee goals van Ismail Ouaddouh en twee goals van Tevfik Ceyar met 4 – 1. Wartburgia was in de eerste helft zeker niet de mindere van Scherpenzeel. De ploeg van coach Ton van Dik Peters startte offensief. Direct enig gevaar voor doel van Max Klink van Wartburgia. Ook Wartburgia liet zich niet onbetuigd. Kleine mogelijkheden voor Armando Cuvalaij, Thom Ridderbos en Milan Besselink van Wartburgia-zijde. In de zeventiende minuut kreeg Scherpenzeel de mogelijkheid de score te openen voor open doel. Het bleef bij een mogelijkheid. Wartburgia, hardwerkend maar vaak te onrustig bij balbezit, bood zeer goed tegenstand. Een pass van Tim Stam op Jacco Fijnheer zorgde voor een honderd procent kans voor Wartburgia. Yoram Knigge kon helaas niet verzilveren. Scherpenzeel kwam in de zevenendertigste minuut door een goed schot van Ismail Ouadouh, van net buiten het zestienmeter gebied, op 1 – 0, wat tevens de ruststand was. Scherpenzeel startte de tweede helft weer offensief, wat direct resulteerde in de 2 – 0. Een voorzet vanaf de rechterflank van Scherpenzeel kwam terecht bij een van de spitsen aan de linkerzijde van Scherpenzeel die adequaat afrondde. Wartburgia, enigszins onder de indruk van deze 2 – 0 achterstand, herpakte zich goed. Uit een toegekende vrije trap voor Wartburgia wist Niek Remijn uitstekend de aansluitingstreffer te realiseren voor 2 – 1. Zou Wartburgia voor een stunt kunnen zorgen? Scherpenzeel kwam in de slotfase door twee goed benutte mogelijkheden op 4 – 1. Vlak voor het eindsignaal kwam Adriaan Berfelo met een goede doorbraak vrij voor de keeper van Scherpenzeel. Zijn schot belandde helaas op de lat. Bekertoernooi voor Wartburgia geflatteerd ten einde. Aanstaande zaterdag 17 november 2018 naar Den Helder.
Coach Ton van Dik Peters van Scherpenzeel: “De eerste helft hebben wij veel te slap gespeeld. Het leek wel op onderschatting. Wartburgia was zeker niet de mindere ploeg.” Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik heb vanmiddag geen verschil gezien tussen een eerste klasse en een derde klasse ploeg. Deze wedstrijd is op details beslist. Wij hebben geflatteerd verloren.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (70e David van Paridon), Bjarne Dijkman, Niek Remijn, Joram Knigge, Jacco Fijnheer (55e Adriaan Berfelo), Armando Cuvalaij en Milan Besselink


WARTBURGIA MAAT TE GROOT VOOR BUIKSLOOT
In een open wedstrijd lieten zowel Wartburgia en Buiksloot het publiek zien dat zij er vanmiddag een goede partij voetbal van wilden maken. Direct na het eerste fluitsignaal werd Thom Ridderbos in de vierde minuut neergelegd binnen het zestien meter gebied. De scheidsrechter zag hier geen penalty in. Ook Buiksloot liet zich niet onbetuigd. Rocky Nwamen zag zijn doelpoging niet bekroond met een goal. In de twintigste minuut nam Wartburgia de leiding. Yoram Knigge zorgde voor de 1 – 0 door een goed voorbereidende actie van Niek Romijn. Na deze goal had Wartburgia het initiatief. Het spel van thuisclub was beter verzorgd. Er ontstond een situatie waarbij volgens velen hands werd gemaakt aan Buiksloot-zijde in de zestien. Geen penalty besloot de scheidsrechter. Vlak voor rust zorgde Niek Remijn uit een corner van Wanar Kelmanutu voor de 2 – 0. De thee kon ietwat ontspannen worden genuttigd.
Ook in de tweede helft bleef Wartburgia de wedstijd domineren. De ploeg van coach Bergsma liet goed voetbal zien. De verdediging van Buiksloot had regelmatig veel moeite met de aanvalsdrift van de Wartburgianen. Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer en de sleurende Yoram Knigge hielden de verdedigers van Buiksloot constant bezig. De prima spelende David van Paridon zette, met een fluwelen trap in de rechterbovenhoek, Wartburgia in de zestigste minuut op een verdiende 3 – 0. Buiksloot kwam door een penalty, verkregen uit en ongelukkige handsbal “veroorzaakt” door Niek Remijn, op 3 – 1. Abdelhar Challaoui verschalkte keeper Max Klink. Wartburgia was geheel niet onder de indruk door deze tegengoal. Het was weer David van Paridon, man of the match, die met zeer veel balgevoel, acht minuten na de 3 – 1, fantastisch zijn ploeg op 4 – 1 zette. Coach Bergsma paste direct enkele wissels toe. Na de vijfenzeventigste minuut werd Wartburgia ietwat gemakzuchtig. Ook na de toegepaste wissels aan Wartburgia-zijde bleef Wartburgia de gevaarlijkste ploeg. Milan Wesselink, prima ingevallen, zorgde voor een mogelijkheid voor Daan Tuerlings, welke werd afgekeurd wegens buitenspel. Buiksloot kwam vanuit een voorzet vanaf de rechterflank, vijf minuten voor het eindsignaal, door Rockey Nwamen simpel op 4 – 2. Wanar Kelmanutu, de gehele wedstrijd zorgdragend voor uitstekende passes, zorgde in de laatste minuut voor de kers op de taart door de 5 – 2 binnen te schieten. Door deze overwinning staat Wartburgia, na vandaag, gedeeld op derde positie op de ranglijst. De achterstand op Purmersteijn is geslonken tot twee punten doordat de ploeg uit Purmerend vandaag gelijk speelde tegen JOS Watergraafsmeer met 2 – 2.
Coach Remi Boshuizen van Buiksloot: “Mijn ploeg was vandaag weer beter dan vorige week. Echter niet goed genoeg vanmiddag. Het automatisme in ons spel ontbreekt nog. Maar dit komt wel goed. Wartburgia heeft een goede ploeg en is een van de betere teams in deze competitie”.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Gehoord via via, dat Buiksloot een goede ploeg had. Hierop hebben wij ons in de afgelopen week goed op voorbereid. In de eerste twintig minuten bood Buiksloot goed partij. Hierna waren wij de bovenliggende partij. Ik heb goed positiespel gezien. In de eerste helft tekort de vrije ruimte aan onze linkerflank gebruikt. Twee schitterende goals gezien van David van Paridon. De penalty tegen ons vond ik zwaar gestraft. In de eerste helft heb ik aan onze zijde twee penalty’s gezien die werden weggewuifd, door de overigens prima leidende scheidsrechter. Wij moeten nog leren met een voorsprong van 4 – 1 de wedstrijd “plat” te leggen.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, David van Paridon (70e Stijn Knigge), Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (80e Bjarne Dijkman), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer (75e Milan Wesselink)


27-10-2018

WARTBURGIA EN REIGER BOYS VERDELEN DE PUNTEN
Afgelopen week in de bekercompetitie 2018/2019 verloor Reiger Boys bij Purmersteijn geflatteerd met 6 – 0. Wartburgia daarentegen behaalde een 6 – 5 overwinning op Nieuw West United. Wartburgia moest het vanmiddag opnemen tegen de ploeg uit Heerhugowaard onder leiding van coach Raymond Huisman. Beide ploegen tot 14:00 uur op een gedeelde twee plek op de ranglijst in klasse 3A. Het werd een wedstrijd waar Reiger Boys in de eerste vijfenveertig minuten de betere van het spel was. Reiger Boys met de gevaarlijke centrumspits Bert Inecia en de zeer balvaardige en zeer beweeglijke Amar Hakapov vanaf de rechterflank. Reiger Boys trok direct ten aanval wat resulteerde in wat kleine kansen. Wartburgia moest in de eerste helft zowel op het middenveld als voorin zijn meerdere erkennen tegen de Waarders. Wartburgia was veel te bescheiden om kansen te forceren, spitsen konden niet worden bereikt. Uit het niets kwam Reiger Boys in de zesentwintigste minuut op een 0 – 1 voorsprong doordat een voorzet vanaf de zijlijn van Amar Hakapov ineens in de linkerbovenhoek achter keeper Max Klink verdween. Zeker vanaf de rechterflank bij Reiger Boys bleef Amar Hakapov de volledige aandacht opeisen van captain Melvin Akkerman. Reiger Boys bleef gevaarlijk. Vlak voor het rustsignaal belandde een schot van Reiger Boys op de lat.
Na de theepauze een volledig anders opererend Wartburgia. Feller in de duels, gedrevener en veel beter in de balbehandeling. Jacco Fijnheer, de supersnelle spits, was veel meer aanwezig en met zijn acties had de verdediging van Reiger Boys gelijk de nodige moeite. Het werd wat onrustiger binnen de ploeg van coach Raymond Huisman. In de achtenvijftigste minuut werd Daan Tuerlings, goed gebruikmakend van zijn lichaam, neergelegd door een van de verdedigers van Reiger Boys. De arbiter besloot tot het geven een penalty. Niek Remijn rondde strak af voor de 1 – 1. Wartburgia bleef in deze helft het overwicht houden, hoewel Reiger Boys alles probeerde om toch de drie punten mee te nemen naar Heerhugowaard. De ploeg van coach Hans Bergsma kreeg in de slotfase nog een uitnemende kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. Milan Wesselink kwam vrij voor de keeper van Reiger Boys maar zijn schot belandde jammerlijk voor zijn ploeg naast de goal. Wartburgia keeper Max Klink moest in de laatste minuten nog handelend optreden om een verliespartij te voorkomen. Eindstand 1 -1. Beide ploegen na vandaag op een gedeelde derde plek in klasse 3A.
Coach Raymond Huisman van Reiger Boys: “Wij zijn bestolen door de scheidsrechter. Hebben genoeg kansen gehad. Wij waren de bovenliggende partij in de eerste helft. In de tweede helft zijn wij teveel bezig geweest met de scheidsrechter in plaats met voetballen. Vijftien tot twintig minuten bezig geweest met andere dingen. Uitslag terecht. Ik baal er wel van dat wij 2 punten hebben laten liggen gezien de kansenverhouding.”
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “In de eerste helft veel te bescheiden gespeeld. Veel te veel de wil van de tegenstander laten opleggen. Tweede helft veel beter. Wij hadden in de slotfase de wedstrijd kunnen beslissen. Terechte uitslag.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Joost Homminga, David van Paridon (80e Adriaan Berfelo), Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (70e Milan Wesselink), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer (75e Dimitri Brinkman)


24-10-2018

WARTBURGIA BEKERT VERDER IN DOELPUNTENFESTIVAL
In de eerste ronde van de Knock-out fase van de bekercompetitie 2018/2019 versloeg Wartburgia met 6 -5 Nieuw West United. Gezien de eindstand zou men de indruk kunnen krijgen dat Wartburgia een zwaar bevochten overwinning behaalde maar dat was niet het geval. Nieuw West United, uitkomend in de vierde klasse E zondag. staat momenteel op een derde positie met één wedstrijd minder gespeeld. Direct na de aftrap bleek dat NWU een niet te onderschatten ploeg was. Net als Wartburgia een goed voetballende ploeg, balvaardig en snelle spitsen. Wartburgia had in de beginfase wat meer balbezit. In de twaalfde minuut kwam NWU vanaf de rechterflank gevaarlijk door met een goed schot van Zouhar Chiddi wat geen resultaat had. Wartburgia deed iets terug met een schot van Daan Tuerlings dat net geen doel trof. Wanar Kelmanutu bracht Wartburgia direct hierna op 1- 0 met een fraai afstandsschot. Beide ploegen creëerden wat kleine kansen. Niek Remijn kwam in de zesentwintigste minuut alleen voor de keeper van NWU maar kon zijn ploeg niet naar de 2 – 0 tillen. In de achtentwintigste minuut was Daan Tuerlings wel doeltreffend. Op aangeven van de zeer hardwerkende Yoram Knigge zette hij Wartburgia op 2 -0. NWU bleef met goed voetbal proberen om de achterstand te verkleinen.
NWU was in de vijfendertigste minuut wel succesvol. Hoessein Aitkassi rondde een goed opgezette aanval af voor de 2 – 1. Even later trok NWU de stand verder naar 2 – 2 door een doelpunt van Hamdi Ilias. Vlak voor de thee kon NWU zelfs nog op 2 – 3 komen. Een “dwarrelbal” van NWU richting keeper Dylan Tittel schoot onder zijn voet door en zorgde even voor een hachelijke situatie, maar leverde geen succes op voor NWU. Toch was het Wartburgia dat met een 3- 2 voorsprong naar de thee mocht gaan. Tim Stam bereikte met een prima voorzet Yoram Knigge die met en fraaie kopbal de zaak afmaakte voor een nieuwe voorsprong. Het werd direct hierna nog even spannend. In de blessuretijd van de eerste helft veroorzaakte een verdediger van Wartburgia een penalty door een onnodige overtreding op de linkerspits van NWU. De toegekende strafschop werd overgeschoten door Zohir. Na rust twee ploegen die alles eraan deden om de definitieve overwinning naar zich toe te trekken. Dylan Tittel voorkwam de gelijkmaker in de vijftigste minuut met een prima redding. Niek Remijn bracht in de vijfenvijftigste minuut de gedreven Daan Tuerlings in stelling. Laatstgenoemde scoorde beheerst de 4 – 2. Nog was het niet genoeg voor Wartburgia. David van Paridon gaf met een fraaie actie de bal aan Daan Tuerlings, die de 5 – 2 maakte. De wedstrijd gelopen? Nee, in het geheel niet. In de zeventigste minuut was het weer Daan Tuerlings die door Yoram Knigge prima werd vrijgezet voor de 6 – 2. Een ietwat ongelukkig veroorzaakte penalty aan de kant Wartburgia werd kordaat afmaakt voor de 6 – 3 door Nordin Oulad Ben Youssef. Wartburgia had nog een goal kunnen maken. Melvin Akkerman kwam vrij voor de keeper van NWU maar verzuimde de 7 – 3 op het scorebord te zetten. Uit een rommelige situatie kwam NWU in de achtentachtigste minuut door Jaafar Moesa nog op 6 – 4. Een minuut later kwam een schot van de zijde van NWU onfortuinlijk tegen de knie van een Wartburgia verdediger. De bal belandde onhoudbaar achter keeper Dylan Tittel. Eindstand 6 – 5.

Opstelling Wartburgia 1: Dylan Tittel (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (63e David van Paridon), Wanar Kelmanutu, Dimitri Brinkman, Niek Remijn (66e Bjarne Dijkman), Joram Knigge, Milan Wesselink (55e Matthijs Ramaker) en Daan Tuerlings


20-10-2018

WARTBURGIA KLIMT DOOR ZEGE OP KADOELEN NAAR GEDEELDE 2e PLEK
Vanmiddag zette Wartburgia bij sv Kadoelen een goede stap richting de koppositie in de 3e klasse A. De ploeg van Bergsma versloeg met 2-4 de ploeg uit Amsterdam-Noord.In het eerste kwartier van de eerste helft bleek direct al dat Kadoelen voor de lange bal had gekozen. Dit speltype kwam het voetbal niet ten goede. Het publiek kreeg rommelig voetbal voorgeschoteld. Wartburgia kwam in de zestiende minuut op 0 – 1 door een schitterend genomen vrije trap van de prima spelende Thom Ridderbos.
Kadoelen kwam verrassend terug vanuit een goed opgezette aanval vanaf links. Barry Kuiper bediende Mitch van Ankeren die de 1 -1 liet aantekenen. Wat kleine kansen voor Wartburgia. Vijf minuten voor rust kwam Wartburgia op 1 – 2 uit een goed opgezette aanval. David van Paridon bediende op maat Yoram Knigge die met een subtiele voetbeweging zijn ploeg weer op voorsprong zette. Vlak voor het rustsignaal voorkwam Tim Stam met een prima verdedigende actie de gelijkmaker.
Voor de tweede helft had coach Bergsma twee wissels toegepast. Wartburgia werd overheersender. Niek Remijn ontfutselde van één van de verdedigers van Kadoelen de bal en werd neergelegd. De prima leidende arbiter besloot om geen penalty te geven. Dit bleek de impuls. Het middenveld van Wartburgia begon beter te draaien. Thom Ridderbos en ook zeker David van Paridon beheersten alles in deze helft. Vele kansen werden gecreëerd. Milan Wesselink was niet gelukkig bij een honderd procent mogelijkheid. Kadoelen moest even later, onfortuinlijk, met tien man verder door tweemaal geel. In de vijfenzestigste minuut kwam Wartburgia kwam met vier man vrij voor de keeper van Kadoelen en nog lukte het niet de 1 – 3 te laten aantekenen. Jacco Fijnheer vele malen meer zichtbaar dan in de eerste helft kwam in de vijfenzeventigste minuut allen voor de keeper van Kadoelen en tikte eenvoudig de 1 -3 binnen. Kadoelen kon geen vuist meer maken. Daan Tuerlings en David van Paridon hadden Wartburgia op en nog veel grotere voorsprong kunnen zetten maar konden niet beslissend afronden. Daan Tuerlings pikte toch met en goede actie zijn goal mee voor de 1 – 4. Publiekswissel voor David van Paridon. Kadoelen kwam terug tot 2 -4, tevens de eindstand, door een schot van Mitch van Ankeren die onhoudbaar voor keeper Max Klink in de linkerbovenhoek belandde.
Resumé:
* Wartburgia pakt drie verdiende punten;
* Sterk acterende verdediging en middenveld bij Wartburgia;
* Vele kansen onbenut gelaten;
* Wartburgia stijgt naar een gedeelde tweede plaats in de 3e klasse A;

Opstelling Wartburgia 1:
Max Klimk (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Wanar Kelmanutu (45e Stijn Knigge, David van Paridon (82e Dimitri Brinkman), Niek Remijn, Joram Knigge (45e Milan Wesselink), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


13-10-2018

DAAN TUERLINGS BRENGT WARTBURGIA IN SLOTFASE IN VEILIGE HAVEN
Op het warme sportpark Driepad maakte het publiek zich op voor de wedstrijd Wartburgia tegen Castricum. De Castricummers vorige week nipt gewonnen in de slotfase tegen Buiksloot en Wartburgia nipt met 1 - 0 verloren tegen HBOK.
De toeschouwers kregen een goede partij voetbal voorgeschoteld van beide ploegen. Castricum probeerde direct vanaf de aftrap het overwicht te krijgen. Dit lukte vrij aardig. Wartburgia moest direct alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Wartburgia kreeg in de elfde minuut dé kans om op voorsprong te komen. Niek Remijn, vlak hiervoor al gevaarlijk met een kopbal, zette Joram Knigge 100% vrij voor de keeper van de Castricummers. Hij besloot de bal niet rustig in te tikken maar vol op de “pantoffel” te nemen. Zijn doelpoging belandde onfortuinlijk op de lat. Deze kans had een beter lot verdiend. Castricum kwam in de dertiende minuut op een 0 – 1 voorsprong. Uit een verkregen corner was het Max Lodewijks die zijn ploeg op voorsprong zette. Wartburgia trok alle registers open om de stand gelijk te trekken. Met de aanvalsdrift van de Wartburgianen was het ook weer oppassen. Mede door uitstekend keeperswerk van Dylon Tittel werd erger voorkomen. In de negentiende minuut kwam Wartburgia op 1 – 1 uit een voorzet van Thom Ridderbos die door Jacco Fijnheer prima werd afgerond. Uit een vrije trap door Thom Ridderbos in de zevenentwintigste minuut kreeg Niek Remijn een mogelijkheid voor de 2 – 1 maar niet succesvol in zijn poging. De wedstrijd kon alle kanten op. Na rust had Wartburgia gedurende het eerste kwartier moeite de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Castricum. Geen grip, veel onnodig balverlies, niet snel combinerend. Coach Bergsma paste enige wissels toe om te zorgen dat drie punten in Amsterdam konden blijven. De wedstrijd werd behoorlijk fysieker. Beide ploegen gaven alles voor de drie punten. Wartburgia, zeker via Jacco Fijnheer, bleef gevaarlijk. De lange passes van Wanar Kelmanutu op Jacco Fijnheer zorgden voor veel onrust in de verdediging van Castricum. Het was in slotfase Daan Tuerlings die vanaf de rechterflank in balbezit kwam en met een fantastisch schot in de linkerbovenhoek zijn ploeg over de eindstreep trok voor de 2 – 1.
Vanmiddag een zeer hardwerkend Wartburgia gezien dat zich handhaaft in de top van de derde klasse A.

Opstelling Wartburgia 1:
Dylon Tittel (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Wanar Kelmanutu, David van Paridon (53e Stijn Knigge), Niek Remijn, Armando Cuvalaij (80e Milan Wesseling), Joram Knigge (50e Daan Tuerlings) en Jacco Fijnheer.


6-10-2018

WARTBURGIA VERLIEST ONFORTUINLIJK VAN HBOK
Vorige week speelde HBOK met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Buiksloot. Vandaag nummer 2 en 3 op de ranglijst tot en met vandaag. De klompen voorafgaand aan de wedstrijd buitengewoon representatief van HBOK-zijde. In een zonovergoten Zunderdorp startte de ploeg van Hans Bergsma in een behoudende 5-3-2 opstelling. HBOK nam direct het initiatief, wat gelijk resulteerde in de derde minuut met een kopbal op de lat in de derde minuut. Het duurde een kwartier voordat Wartburgia zich een beetje kon ontworstelen aan de druk van HBOK’ers. Wartburgia begon iets vrijer te voetballen wat leidde tot een aantal aanvallen. In de 17e minuut Wanar Kelmanutu in kansrijke positie. Zijn schot belandde ook op de lat. HBOK, dat zich voor dit seizoen behoorlijk had versterkt met de intentie zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar de tweede klasse, was in de eerste helft de bovenliggende partij. De verdediging van Wartburgia stond echter zeer compact en grepen adequaat in bij alle aanvallen van HBOK zijde. Wat corners en schoten over en weer brachten geen doelpunt voor beide partijen. De rust werd bereikt met een 0–0 stand. Van Wartburgia-zijde toch enigszins te bescheiden gespeeld. De tweede helft liet het publiek een ander Wartburgia zien. Maar in de 50ste minuut kwam HBOK op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd niet goed verwerkt door Wartburgia. Achmed Ahahaoui scoorde kordaat de 1–0 voor de thuisploeg. Coach Bergsma paste direct een wissel toe door een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Wartburgia werd sterker. In de 71ste minuut werd een schot van Wartburgia net gekeerd door de keeper van HBOK. Niek Remijn kreeg de kans voor de 1-1 maar was niet succesvol. De sleurende Daan Tuerlings en de snelle Jacco Fijnheer probeerden er alles aan te doen om, zeker gezien het vertoonde veldspel van Wartburgia in de laatste dertig minuten, de gelijkmaker te forceren. Wartburgia, via Jacco Fijnheer vanaf de rechterflank, bediende zijn spitsen in de slotfase met een aantal 100% kansen voor de verdiende gelijkmaker en misschien nog wel meer. De spitsen van Wartburgia hadden vandaag helaas het vizier niet op scherp. Door deze onfortuinlijke verliespartij van Wartburgia bevindt de ploeg van Bergsma zich na vandaag op de zevende plek op de ranglijst met vier punten uit drie wedstrijden.
Samenvattend:
* Eerste helft twee gelijkwaardige ploegen;
* Tweede helft, qua kansenverhouding, had Wartburgia zeker meer verdiend.

Opstelling Wartburgia 1:
Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker (55e Armando Cuvalaij), Joost Homminga (57e Stijn Knigge), Thom Ridderbos, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (83e Joram Knigge), David van Paridon, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


29-9-2018

4 x TUERLINGS VELT SPORTING ANDIJK
Een nieuwe tegenstander voor de ploeg van Hans Bergsma. De eerste competitiewedstrijd van de Andijkers werd met 9-1 verloren van HBOK. Met name de rechterflank van Wartburgia met Tim Stam en Jacco Fijnheer bezorgden de Andijkers veel kopzorgen. Jacco Fijnheer was op snelheid zijn directe tegenstander veruit de baas. Wartburgia was sterker met verzorgd voetbal. Het publiek moest tot de 28e minuut wachten voor het eerste doelpunt. Daan Tuerlings liet met een goede actie, na een prachtige steekbal van Niek Remijn, de 0-1 aantekenen. Linkerspits Armando Cuvalaij kreeg in de 34e minuut een opgelegde mogelijkheid voor de 0-2. Zijn schot belandde in het zijnet. Op aangeven van Jacco Fijnheer was het wederom Daan Tuerlings in de 38e minuut voor de 0-2 voor de Wartburgianen. Wartburgia bleef het overwicht houden. Een goede interceptie door David van Paridon leverde wederom een kans op voor Wartburgia. Helaas nog niet de 0-3. Vlak voor het rustsignaal was het nu wel Armando Cuvalaij die met een prachtige boogbal, vanaf de linkerflank, de keeper van Sporting Andijk voor de 0-3 verschalkte. Direct na rust was het Sporting Andijk dat toch even een tikje uitdeelde. Een lange pass op spits Luc Waardenburg viel net over de verdediging van Wartburgia, de vorig seizoen veel scorende spits van de Andijkers zorgde in de 47e minuut voor de 1-3. Bij deze ene goal van Sporting Andijk bleef het. Wartburgia vond het nog niet genoeg. Wederom Daan Tuerlings in 62e minuut voor 1-4. Coach Bergsma paste voor de laatste twintig minuten nog drie wissels toe. De kansen bleven komen voor Wartburgia. Thom Ridderbos en Niek Remijn verschaften zich nog een mogelijkheid. Het was wederom Daan Tuerlings, matchwinnaar, in de 84e minuut uit een prima opgezette aanval die de einduitslag op 1-5 bracht. Wartburgia, na vanmiddag op de ranglijst, op een derde plek.
Volgende week, 6 oktober 2018, wacht de uitwedstrijd tegen HBOK. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia 1:

Max Klink (k), Tim Stam (77e Stijn Knigge), Matthijs Ramaker, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (71e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij (71e Thom Ridderbos), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


22-9-2018

WARTBURGIA 1 - JOS 1 VERDELEN DE PUNTEN
De eerste competitiewedstrijd 2018/2019 in de sportparkderby aan het Driepad tegen JOS Watergraafsmeer eindigde in remise. JOS startte gedreven en zorgde dat de Wartburgianen alle zeilen moesten bijzetten vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Hemkes. Wartburgia doelman Max Klink werd direct op de proef gesteld. De thuisploeg kwam pas na 25 minuten tot een goed lopende aanval waaruit Niek Remijn niet doeltreffend kon afronden. JOS kwam in de 26e minuut op een 0–1. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie in de muur geschoten maar direct afgemaakt door Maurice Renger. JOS was de bovenliggende partij in de eerste helft. De spelers vonden elkaar zeer gemakkelijk. Uit een in eerste instantie afgeslagen aanval van JOS door Wartburgia, kwam Maurice Renger op twintig meter van de goal in balbezit. Met een direct genomen prima schot liet hij de 0-2 aantekenen.
De tweede helft een beter spelend Wartburgia. Dit resulteerde in de 59e minuut in de aansluitingstreffer door Niek Remijn. De vraag onder het thuispubliek: “Zou er nog meer in zitten?”
Wartburgia creëerde diverse mogelijkheden. Daan Tuerlings kreeg een mogelijkheid maar verzuimde te scoren. Het was Jacco Fijnheer, die vanaf de rechterflank met een goed schot, de verdiende 2–2 liet aantekenen. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Wartburgia voor 3–2, maar Niek Remijn was hierin, helaas voor Wartburgia, niet succesvol.
Einduitslag 2–2. Volgende week 29-09-2018: Sporting Andijk 1. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia: Max Klink (k), Tim Stam, Joost Homminga (72e Matthijs Ramaker), Stijn Knigge (45e Thom Ridderbos), Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (60e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer.


15-9-2018

WARTBURGIA 1 WINT VERDIEND, MAAR STROEF VAN DE MEER
RECTIFICATIE: In het verslag van jl. dinsdag 11 september 2018 is een omissie opgetreden. Hierin is niet juist vermeld: Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia”. Dit moet luiden: één minuut stilte voor de overleden moeder van één van de spelers van de Wartburgia selectie. Excuus hiervoor.
Voorafgaand: James Riley nog herstellend van een knieoperatie is voorlopig nog niet beschikbaar. Teammanager Jan de Haan: “Heb de indruk gekregen gedurende de afgelopen weken dat ons team dit seizoen zeker mee kan doen boven de middenmoot.” Vandaag: De tweede wedstrijd in de bekercompetitie 2018/19. De wedstrijd tegen Robinhood was komen te vervallen.
De wedstrijd tegen Ouderkerk, dinsdag 11 september 2018, werd overtuigend gewonnen met 0-8. Een gelijkspel of een overwinning zou voldoende zijn voor verdere deelname aan de bekercompetitie 2018/ 2019. Dit is ook gebeurd. Wartburgia startte zoals altijd met goed verzorgd spel. Direct ontstonden mogelijkheden om de score voor de Wartburgianen te openen. Al in de 5e minuut bediende Kelmanutu op maat Tuerlings. Geen succes. De druk op De Meer werd hoger. Vele corners waren hiervan het gevolg. Leverden geen goals op. Remijn kreeg vanmiddag diverse mogelijkheden maar kon helaas deze kansen niet benutten. Toch kwam Wartburgia op voorsprong. Een lichte overtreding op Remijn in het 16-meter gebied werd door de, af en toe wat discutabele beslissing nemende, arbiter (waaronder een gele kaart voor Ridderbos), beoordeeld tot een penalty. Remijn rondde doeltreffend af voor de 1-0. Verdiende voorsprong gezien het speloverwicht. Door een fout op het middenveld en niet kordaat optreden in de verdediging van Wartburgia kwam zeer onverwachts de 1-1 tot stand. Na rust hetzelfde beeld. Wartburgia de bovenliggende partij. Veel mogelijkheden. Geen doeltreffende afronding. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft stond Wartburgia tegen de bekende muur te spelen. De mogelijkheden die voldoende aanwezig waren om het spel ”breed” te houden werden in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Ouderkerk niet benut. Alles liep dus in de zogenaamde trechter. Een overtreding op één van de aanvallers van Wartburgia leidde tot de tweede strafschop van deze middag. Voor de tweede maal was het Remijn die de 2-1 tot stand bracht.
Eindstand 2-1. Een lastige wedstrijd gebleken voor het team van Bergsma. Gecreëerde kansen niet optimaal kunnen benutten. Wartburgia verdiend gewonnen en bekert verder. De 1e competitiewedstrijd 2018/2019 op 22 september 2018 thuis, tegen JOS Watergraafsmeer. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Wartburgia: Klink (k), Stam, S. Knigge, Ramaker (60e Klink), Akkerman (@), Kelmanutu (60e Brinkman), v. Paridon, Remijn, Ridderbos, Y. Knigge (45e Fijnheer), Tuerlings.


WARTBURGIA 1 WINT RUIM VAN OUDERKERK SV. 1

Sportvereniging Ouderkerk te Ouderkerk. Dinsdag 11 september 2018.

De eerste wedstrijd voor het team van Hans Bergsma in de beker competitie 2018/2019. Na de afgelasting tegen Robinhood voor de beker vorige week, vandaag uit tegen Ouderkerk sv voor de 1e bekerwedstrijd. De vraag: Hoe zou het team van Bergsma voor het seizoen 2018/ 2019 er voor staan met een aantal nieuwe spelers?
Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia. Zeer respectvol en indrukwekkend. De eerste helft liet Wartburgia zeer attractief spel zien. Door snel gemaakte doelpunten uit goede aanvallen stond Wartburgia in no-time voor met 0-4. De ploeg van Bergsma liet goed aanvallend spel zien met verzorgd combinatiespel. In het bijzonder de 1e gemaakte goal was een bijzondere.
De doelpuntenmakers laat ik voor nu even achterwege. Aangetekend dat Wartburgia de score nog verder had kunnen uitbreiden voor het ingaan van de 2e helft. Hier ontbrak het aan de nodige effectiviteit.
Ook na rust bleef Wartburgia de bovenliggende partij. Na enkele wissels bij Wartburgia werd score verder uitgebreid naar 0-8.
Samenvattend: Een goede partij voor de mannen van Bergsma. Een zeer overtuigende en verdiende overwinning. De volgende bekerwedstijd, thuis as zaterdag 15 september, thuis, tegen De Meer s.v. Aanvang 14:00 uur. Komt allen kijken. Hierna gaat de reguliere competitie 2018/ 2019 van start.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

Speler: ..................Goals: .........In perc:

1 Daan Tuerlings ......11 ..............23,40%

2 Niek Remijn ...........9 ...............19,15%

3 Joram Knigge .........7 ...............14,89%

4 David van Paridon....5................10,64%

5 Armando Cuvalaij.....4 ...............8,51%

6 Jacco Fijnheer........ 3............... 6,38%

7 Thom Ridderbos......1 ................2,13%

8 Wanar Kelmanutu ...1............... 2,13%

9 Tim Stam................1 ...............2,13%

10 Adriaan Berfalo .....1 ...............2,13%

11 Melvin Akkerman ..1............... 2,13%

12 Stef Klink .............1............... 2,13%

13 Tom Remijn ..........1 ...............2,13%

14 Milan Besselink ....1 ...............2,13%

Totalen................... 47............. 100,00%

 

 

 

 

 

 

 

 


PCZ 1 - Wartburgia 1 0 - 15
Joram Knigge 5 x
Daan Tuerlings 3 x
Niek Remijn 2 x
Milan Besselink 1 x
Armando Cuvalij 1 x
Tom Remijn 1 x
Melvin Akkerman 1 x
Stef Klink 1 x


 

 

.


Wartburgia 1 - De Dijk 1 2 - 2

1-0 Armando Cuvalaij

2-0 Daan Tuerlings

2-1 Jules Diedhiou

2-2 eigen goal

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


ZCFC 1 - Wartburgia 1 1 - 6

0-1 David van Paridon

0-2 Niek Remijn

1-2 Jens Winkel

1-3 Daan Tuerlings

1-4 Armando Cuvalaij

1-5 Adriaan Berfelo

1-6 David van Paridon

 

 


 

 

 

 

 


 

 


Wartburgia 1 - EVC 1 4 - 0

1-0 Niek Remijn

2-0 Niek Remijn

3-0 Niek Remijn

4-0 Tim Stam

 

 

 

 

 


 

H.C.S.C 1 - Wartburgia 1 1 - 1

1 - 0 Fotiqui Camara

1 -1 David van Paridon

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Wartburgia 1 - Buiksloot 1 5-2

1-0 Yoram Knigge

2-0 Niek Remijn

3–0 David van Paridon

3-1 Abdelhar Challaoui

4-1 David van Paridon

4-2 Rockey Nwamen

5-2 Wanar Kelmanutu

.

.

.

.

.

.

.

.


Wartburgia 1 - Reiger Boys 1 1-1

0-1 Amar Hakapov

1-1 Niek Remijn 

 

 

 

 


 

Wartburgia 1 - Nieuw West United 1 6-5
beker wedstrijd

1-0 Wanar Kelmanutu

2-0 Daan Tuerlings

2-1 Hoessein Aitkassi

2-2 Hamdi Ilias

3-2 Yoram Knigge

4-2 Daan Tuerlings

5-2 Daan Tuerlings

6-2 Daan Tuerlings

6-3 Nordin Oulad Ben Youssef

6-4 Jaafar Moesa

6-5 E. D.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kadoelen 1 - Wartburgia 1 2-4

0-1 Thom Ridderbos

1-1 Mitch van Ankeren

1-2 Yoram Knigge

1-3 Jacco Fijnheer

1-4 Daan Tuerlings

2-4 Mitch van Ankeren

Wartburgia 1 - Castricum 1 2-1

0-1 Max Lodewijks

1-1 Jacco Fijnheer

2-1 Daan Tuerlings
HBOK 1 - Wartburgia 1 1-0

1-0 Achmed Ahahaoui

Sporting Andijk 1 Wartburgia 1 1-5

0-1 Daan Tuerlings

0-2 Daan Tuerlings

0-3 Armando Cuvalaij

1-3 Luc Waardenburg

1-4 Daan Tuerlings

1-5 Daan Tuerlings
Wartburgia 1 - JOS Watergraafsmeer 1 2-2

0 -1
Maurice Renger

0 - 2
Maurice Renger

1-2
Niek Remijn

2-2
Jacco FijnheerWartburgia 1 - s.v. de Meer 1 2 -1

1-0
N. Remijn (pen)

1-1


2-1
N. Remijn (pen)

Datum: 15-09-2018

Wedstrijdnr.: 283:
Scheidsrechter:
Stapel, A.J.

Accommodatie:
Sportpark Drieburg te Amsterdam


foto's