Hoe laat vertrekt Zoë met de bal?
Nou, ze speelt tegenwoordig in het eerste dus
grote kans dat ze dat op de zaterdagmiddag doet.
En meestal direct na de aftrap.
En de puntjes? Die horen bij haar , maar liever 
neemt ze er drie mee in de tas. En waar kunnen we dat schoons zien?
Bij Wartburgia natuurlijk. Want daar spelen ze druistig tot in de puntjes.
Willem.

Het is altijd weer prettig wanneer mij gevraagd wordt wie die vriendelijke man is die daar ietsjes gebogen bij de bar staat. Dan kan ik over hem vertellen. Dat hij een verschrikkelijk goede vleugelspeler was. Met een enorme snelheid. Dat hij vreselijk goed kon koppen. Dat wij zijn naam wel eens riepen en dat de scheidsrechter dan floot omdat er niet gevloekt mocht worden tijdens de wedstrijd. Dat hij met nog een paar leden de club gered heeft toen het niet zo goed ging. Dat vertel ik dan. En ik vertel nog veel meer.
En ik leg uit dat wij roodhuiden zijn. Dat wij de indianen zijn van deze jachtvelden. En dat hij, Oude Sluipvoet, het stamhoofd der stamhoofden is. De spirituele leider van Wartburgia, de beste kroeg van Amsterdam. En dat wij hem in ons midden hebben. In deze tent.
Ik heb gezegd. How!
Vleesch

Jamie

Alle ballen op Jamie.
Ze loopt op elke bal. Ze verovert ze. Ze neemt ze aan. Ze houdt ze vast. Ze legt ze pan klaar.  Ze behandelt ze en ze jaagt ze in de touwen.
Spitsie dames twee. Irritant tiep voor de tegenstander.
Zonnetje bij ons, Wartburgia, waar de meiden op de tafels staan.
-Willem.

Theo

Laten we vooral niet onderschatten hoe belangrijk deze man is.
De Vlag bij de dames selectie.
Hij moet er zijn.  Hij moet op twee plaatsen tegelijk kijken.  Bovendien moet hij opletten wie voor het laatst de bal heeft aangeraakt mocht die plots over de zijlijn gaan.
Kortom, de meiden in de verdediging moeten op hem kunnen rekenen.
Daarnaast is hij er ook om de stand door te geven aan de laatkomers.
Hoeveel staat ’t, vlag?  Theo is de naam. De man die zeker niet de
kantjes er af loopt bij Wartburgia. Hij bestrijkt ze
-Willem

Ilja

De buitenkantvoet. Zij heeft hem in huis. Of beter, onder de knie. Ze laat het zelden zien en dat is jammer. Mooi balletje. Onbereikbaar voor de kiep en de laatste man gaat het leder voor de linkerverdediger langs. Prooi voor de buitenspeler. In de selectie, waar ze ooit speelde, moest het functioneel zijn. Het zal wel. Nu, bij dames 3 hoeft dat niet meer en mag ze die zomaar voor de gein van de voet laten komen. Dus binnenkort in dit theater: De No Look Buitenkant Voet van La Grammer. Bij Wartburgia natuurlijk, want daar spelen ze altijd al met vuur.
-Willem

De Nib

Absoluut vorst op het middenveld. Het verdeel en heers station tijdens de pot.
Strooizout in de veteranenpap Rolf Nibbering of wel De Nib. Trots van Zwanenburg. Rots voor ’s lands huishoudboekje en al jaren lid van Wartburgia waar ze als geen ander de naheffing in de derde helft vieren.
Willem heeft het gezien en gezegd.