Mannen 1

Het verschil tussen de lijstaanvoerder en de lantaarndrager in 3B bleek vanmiddag inderdaag zo groot als de ranglijst aangaf. Waar Wartburgia dit seizoen slechts één wedstijd had verloren, had Geuzen Middenmeer er slecht één gewonnen.

Het was al raak in de eerste minuut waarbij de eerste de beste Wartburgia aanval door spits Bob Dekker werd afgerond. Na 6 minuten werd een lange pass van Joost Hommenga door Armanda Cuvalaj tot 0-2 gepromoveerd en in de 20ste minuut knalde Daan Dijkman met een knap schot in de rechterbovenhoek de 0-3 binnen. 5 Minuten later schoot David van Paridon de vierde binnen en pas toen kon Geuzen wat terugdoen.
Een van de schaarse uitvallen aan de kant van Geuzen leidde tot een strafschop die Erik Beerepoot onberispelijk benutte. Het slotwoord was voor Soefian Khodabaks die vanuit de kluts de 1-5 binnen tikte.

Na rust hetzelfde beeld: Wartburgia jagend op dubbele cijfers en een stug verdedigend Geuzen die er regelmatig probeerde uit te komen.
1-6 door Dekker en 1-7 door Khodabaks na een knap gekeerd schot van Dylan van Dam.
Uit een corner van diezelfde van Dam was het opnieuw Khodabaks die met een knappe kopbal de derde goal van zijn hattrick maakte.
10 Minuten voor tijd mocht Beerepot wat terugdoen uit een mooie Geuzenaanval 2-8.
Toch werd de 10 nog gehaald door Wartburgia. Cuvalaj scoorde zijn tweede door van dichtbij tegen de bal aan te lopen en net voor tijd mocht Dekkeer een penalty nemen die de tweede hattrick van de wedstrijd opleverde. In de laatste minuut stopte keeper Etienne Kwa knap een tweede Wartburgia.
Geuzen Middenmeer verdiende een compliment voor hun sportiviteit en inzet en Wartburgia voor het vasthouden van de focus en het blijven combineren.

WARTBURGIA – BLAUW WIT BEURSBENGELS 1-2

Blauw Wit maakt einde aan imponerende Wartburgia reeks van 15 ongeslagen wedstrijden.

 

In een bij vlagen spectaculaire wedstrijd waar sportief om elke meter werd gestreden, is het Blauw Wit gelukt de lijstaanvoerder te verslaan en de eerste seizoensnederlaag toe te brengen. De eerste helft was een open strijd waarbij de thuisclub de betere kansen had. Al na acht minuten leek een één -twee tussen Bob Dekker en Tim Stam succes op te leveren, maar het lukte net niet. In d…

RODA ’23 – WARTBURGIA 1-4

RODA ’23 – WARTBURGIA 1-4

 

Deze wedstrijd was voor de thuisclub dé kans om het kampioenschap van de tweede periode in beeld te houden. Het mocht echter niet zo zijn. Binnen 10 minuten keek RODA ’23 al tegen een 0-2 achterstand aan. Na een subtiel tikje opzij van Bob Dekker was het middenvelder Daan van Dijk die Wartbugia na 8 minuten al op 0-1 schoot. Amper 2 minuten later werd Niek Remijn gevloerd en mocht zelf tot 2x toe de penalty nemen. wegens te snel inlopen van e…

Stoicijns Wartburgia wint voor de 13e keer in 14 wedstrijden

SCW- Wartburgia 1-5

 

Na de winterstop weet je nooit hoe het verder gaat, maar na een tweedaags trainingskamp in het pittoreske Venlo bleek de teamgeest van Wartburgia beter dan ooit. In de kou op een zwaar grasveld ging de titelkandidaat gewoon door met waar het vóór de winterstop zo goed in was: de tegenstander onder druk zetten en houden tot er een paar goals zijn gemaakt. In dit geval duurde het 4 minuten voor de 0-1…

Oefenwedstrijd Wartburgia – DVVA 3-3

Nog wat stram na een paar weken zonder bal en op een veld waar de oostenwind  vrij spel had traden de nummer 1 van de Derde Klasse B en de nummer 11 van de Tweede Klasse A aan om de overtollige kerstkilo’s er van af te lopen.

Ondanks een voortvarend begin van Wartburgia waarbij al na 10 minuten Dylan van Dam een prachtige dieptepass verzilverde, was het daarna DVVA die liet zien dat de Tweede Klasse niet voor niets een niveau hoger is. Door hoog druk te zetten en de due…

Wartburgia in een zetel naar het winterkampioenschap

WARTBURGIA – ZCFC 4-1

Op papier zou deze wedstrijd een ongelijke strijd moeten zijn, maar vorig seizoen ging Wartburgia thuis lelijk onderuit tegen ZCFC met 2-3.Een gewaarschuwd team telt voor twee en daarom nam de thuisclub meteen het initiatief. Een niet al te moeilijk schot van Joost Hommenga werd door de keeper vanZCFC niet goed verwerkt en de vroege 1-0 was een feit. Dezelfde Hommenga had de smaak van het opkomen te pakken en scoorde in de 34ste minuut nog eens na…

Wartburgia – De Meer

Wartburgia wint opnieuw met 5-1 Ondanks het forse verschil op de ranglijst was het De Meer dat in de 9e minuut brutaal op voorsprong kwam tegen de lijstaanvoerder. Daarna domineerde en controleerde Wartburgia grotendeels de wedstrijd. In de 23ste minuut draaide Joost Homminga een vrije trap mooi om het muurtje heen voor de gelijkmaker. 7 Minuten daarna scoorde Dilan van Dam op aangeven van Daan Tuerlings na goed doorzette…

Wartburgia asv 1 – FC Blauw Wit – Beursbengels 1

Wartburgia pakt drie kostbare punten bij FC Blauw Wit-Beursbengels  

Zaterdag 5 oktober 2019, 14:30 uurCompetitie 2019/2020Sportpark Sloten Amsterdam

Wartburgia asv 1

FC Blauw Wit-Beursbengels 1

 

De uitoverwinning van Wartburgia op Blauw Wit-Beursbengels ging vanmiddag niet geheel van een leien dakje voor de ploeg van Hans Bergsma. Met een 0-2 ruststand werd de eindstand na negentig minuten bepaald op 2-3.

 

Blauw Wit-Beursbengels kwam direct na de …

Wartburgia asv 1 – s.c. Buitenboys 1

Wartburgia niet effectief genoeg bij Buitenboys  

Zaterdag 7 september 2019, 15:00 uurBekercompetitie 2019/2020Sportpark Polderkwartier te Almere

Wartburgia asv 1

SC Buitenboys 1

 

Vorige week behaalde Wartburgia thuis de eerste drie punten in de bekercompetitie 2019/2020 door met 7-3 te winnen van C.T.O. 70. Dit na een ruststand van 5-0.

 

Vandaag de uitwedstrijd tegen S.C. Buitenboys. De ploeg van Patrick Bal won vorige week uit van Zuidoost United…