Oefenwedstrijd Wartburgia – DVVA 3-3

Nog wat stram na een paar weken zonder bal en op een veld waar de oostenwind  vrij spel had traden de nummer 1 van de Derde Klasse B en de nummer 11 van de Tweede Klasse A aan om de overtollige kerstkilo’s er van af te lopen.

Ondanks een voortvarend begin van Wartburgia waarbij al na 10 minuten Dylan van Dam een prachtige dieptepass verzilverde, was het daarna DVVA die liet zien dat de Tweede Klasse niet voor niets een niveau hoger is. Door hoog druk te zetten en de duels net iets steviger in te gaan, dwong het de thuisclub tot een flink aantal fouten en verstoorde effectief de opbouw naar het eigen doel.

Een mislukte passeeractie in het centrum leidde na 15 minuten de 1-1 in en na een half uur was het opnieuw raak na weer een Wartburgia fout 1-2.
Net toen de derdeklasser beter in zijn spel kwam stond ook de 1-3 op het scorebord.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Een hogere handelingsnelheid bij Wartburgia en een wat afwachtend DDVA leidde tot een overwicht en een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Het was middenvelder Wanar Kelmanutu die met een prachtig dropshot de DVVA keeper verraste. Door onvoldoende invallers kwamen de bezoekers de laatste 30 minuten met 10 man te staan en werd mede daardoor Wartburgia steeds  sterker. Het was opnieuw Kelmanutu die in de allerlaatste minuut een vrije trap van grote afstand prachtig inschoot en zo de 3-3 maakte.