RODA ’23 – WARTBURGIA 1-4

RODA ’23 – WARTBURGIA 1-4

 

Deze wedstrijd was voor de thuisclub dé kans om het kampioenschap van de tweede periode in beeld te houden. Het mocht echter niet zo zijn. Binnen 10 minuten keek RODA ’23 al tegen een 0-2 achterstand aan. Na een subtiel tikje opzij van Bob Dekker was het middenvelder Daan van Dijk die Wartbugia na 8 minuten al op 0-1 schoot. Amper 2 minuten later werd Niek Remijn gevloerd en mocht zelf tot 2x toe de penalty nemen. wegens te snel inlopen van een aantal spelers. Beide keren in dezelfde hoek, beide keren zat de keeper er weliswaar goed bij, maar de 0-2 was een feit.
Toch bleek de wedstrijd allerminst gespeeld. Nog geen 10 minuten later profiteerde RODA’s Thomas Zuiverloon van een misverstand in de Wartburgia defensie en stond de 1-2 op het bord. Een paar minuten later had het zelfs gelijk moeten staan. Na hands aan de kant van Wartburgia benutte Pim Steij de gegeven penalty echter niet, maar schoot keihard op de lat.
Vlak erna was een indirecte vrije trap reden voor all hens aan dek voor de bezoekers, maar ook dit liep met een sisser af. Voor rust kreeg Wartburgia nog twee uitgespeelde kansen maar die bleken niet besteed aan de voorhoede.

 

De tweede helft leek opieuw een slijtageslag te worden, maar na een kwartier met veel pressie van RODA ’23 brak Wartbugia de ban door een razendsnelle counter. Joost Hommenga stoomde in zijn karakteristieke stijl op, paste op Soefyan Khodabaks die strak voorgaf op spits Bob Dekker die droog inschoot. Een paar minuten later belandde de bal na een verdedigende fout opnieuw bij Dekker die de keeper kansloos liet. Bij 1-4 was de wedstrijd gespeeld en kon koploper Wartbugia zich gaan opmaken voor het duel van volgende week tegen Blauw Wit, de nummer twee.