Stoicijns Wartburgia wint voor de 13e keer in 14 wedstrijden

SCW- Wartburgia 1-5

 

Na de winterstop weet je nooit hoe het verder gaat, maar na een tweedaags trainingskamp in het pittoreske Venlo bleek de teamgeest van Wartburgia beter dan ooit. In de kou op een zwaar grasveld ging de titelkandidaat gewoon door met waar het vóór de winterstop zo goed in was: de tegenstander onder druk zetten en houden tot er een paar goals zijn gemaakt. In dit geval duurde het 4 minuten voor de 0-1 op het scorebord stond. David van Paridon zag Armando Cuvalaj diepgaan, die de bal scherp voor gaf waarna spits Daan Tuerlings goed binnen tikte. Na een open kans aan de andere kant die niet aan SCW bleek besteed, was het wederom Cuvalaj op rechts die ditmaal Dylan van Dam een niet te missen kans bood: 0-2 na 11 minuten.  Wartburgia domineerde en controleerde maar op een paar kansen na met wat knappe reddingen van de SCW keeper    na gebeurde er niet veel meer in de eerste helft.

Na de thee miste Wartburgia twee grote kansen en zag na een verdedigende fout  Tijn Schoof al snel de aansluitingstreffer maken. Niet onder de indruk combineerden de Amsterdammers rustig door wat in de 53ste minuut leiddde tot de tweede goal van Tuerlings die na sterk opstomen van Joost Hommenga na een kluts met de keeper het snelst reageerde. 10 Minuten later maakte hij zijn hattrick compleet na een prachtige aanval over links. De wedstrijd was gespeeld, behalve voor Daan van Dijk, eindelijk terug na wekenlang blessureleed. Na een imponerende solo en een mooie een-twee combinatie bepaalde hij de eindstand op 1-5.

Doordat concurrent De Dijk onverwachts punten liet liggen bij Pancratius staat lijstaanvoerder Wartburgia nu op een comfortabele 9 punten voorsprong halverwege het seizoen