Wartburgia asv 1 – FC Blauw Wit – Beursbengels 1

Wartburgia pakt drie kostbare punten bij FC Blauw Wit-Beursbengels

 

Zaterdag 5 oktober 2019, 14:30 uur
Competitie 2019/2020
Sportpark Sloten Amsterdam

Wartburgia asv 1

FC Blauw Wit-Beursbengels 1

 

De uitoverwinning van Wartburgia op Blauw Wit-Beursbengels ging vanmiddag niet geheel van een leien dakje voor de ploeg van Hans Bergsma. Met een 0-2 ruststand werd de eindstand na negentig minuten bepaald op 2-3.

 

Blauw Wit-Beursbengels kwam direct na de aftrap al in de derde minuut gevaarlijk voor de dag. Wartburgia keeper Max Klink moest direct handelen op schot van één van de spitsen van Blauw Wit-Beursbengels. Slechts een hoekschop was het resultaat. Wartburgia was gewaarschuwd. Kansen ontstonden ook voor Wartburgia via Bob Dekker en Niek Remijn. In de eenentwintigste minuut kwam Wartburgia op 0-1 door Niek Remijn vanuit een van links fraai opgezette aanval door Jesse Bollen. Wartburgia bleef kansen creëren en werd de beter voetballende ploeg.

Bob Dekker en ook Joost Homminga hadden de score voor Wartburgia wat kunnen opleuken voor het rustsignaal maar hadden geen succes. Bob Dekker was de maker van de 0-2 in de tweeënveertigste minuut. Hij zag zijn schitterende schot in de rechterbovenhoek verdwijnen. Ruststand 0-2.

 

De tweede helft verliep geheel anders. Blauw Wit-Beursbengels, direct na de thee, meer dominerend en drukte Wartburgia volledig terug op eigen helft. Wartburgia, zeer compact spelend, gaf niets weg ondanks het veldoverwicht van de ploeg Reda Achkari.

Armando Cuvalaij had de wedstrijd op slot kunnen gooien in de vijfenvijftigste minuut. De snelle en uitblinkende Jacco Fijnheer zette uit een counter vanaf de rechterflank Armando Cuvalaij één op één voor de keeper van Blauw Wit-Beursbengels. Echter hij faalde voor de 0-3. Blauw Wit-Beursbengels voelde dat de wedstrijd nog niet was gelopen. Tien minuten na de ultieme mogelijkheid voor Armando Cuvalaij was het Hicham Aklalouch die de 1-2 liet aantekenen. Wartburgia werd volledig in de tang genomen en bestookt met aanvallen over zowel de rechter- als linkerflank door Blauw Wit-Beursbengels.

De ploeg van Bergsma probeerde met counters onder de druk van de ploeg uit Sloten uit te komen. Uit één van de counters wist Jacco Fijnheer in de zesenvijftigste minuut op uitstekende wijze de 1-3 te maken.

Aan Wartburgia-zijde was het Thom Ridderbos die helaas niet voor de 1-4 kon zorgdragen. Zijn mogelijkheid strandde naast de verkeerde kant van de paal.

 

De slotminuten werden buitengewoon spannend. Het werden de minuten van Wartburgia keeper Max Klink. Als eerste kreeg Max Klink een penalty te verwerken vanwege een onnodige overtreding door Tobias van Kralingen in het strafgebied op één van de aanvallers van Blauw Wit-Beursbengels. Jerghinio Sahadewsin scoorde bekwaam in de vijfentachtigste minuut de 2-3. De druk op de goal van Wartburgia werd bijna 100%.

Keeper Max Klink zorgde in extremis met twee perfecte reddingen dat de drie punten toch werden meegenomen naar de Watergraafsmeer.

 

Na deze derde wedstrijd bezet Wartburgia ongeslagen de koppositie in de 3e klasse B, gevolgd door Amstelveen/ Heemraad op twee punten achterstand. Ook JOS Watergraafsmeer nog ongeslagen met zes punten uit twee wedstrijden op de derde positie.

 

Op 12 oktober 2019 ontvangt Wartburgia thuis asv De Dijk.

 

Wartburgia coach Hans Bergsma:

“We hebben in de tweede helft behoorlijk onder druk gestaan. Moesten het hebben van de counters. Ik moet wel zeggen gezien de kansen in de eerste helft wij toen al de wedstrijd hadden kunnen beslissen. Vond dat wij de terechte winnaar waren vanmiddag met uitstekende reddingen van keeper Max Klink, anders kan het ook nog zomaar kunnen uitdraaien op een gelijkspel.”

 

FC Blauw Wit-Beursbengels coach: Reda Achkari

“Wartburgia was goed aan de bal. Met name in de eerste helft. De tweede helft verliep anders. Wij waren de betere ploeg en Wartburgia kon niets meer doen dan alleen counteren en dat deden zij goed. Door de uitstekende Wartburgia keeper konden we in de slotfase niet meer een gelijkspel forceren.”

 

Opstelling Wartburgia 1:

Max Klink (k), Melvin Akkerman (@),Tobias van Kralingen, Joost Homminga, Thom Ridderbos , Jesse Bollen, Niek Remijn, David van Paridon (78e Matthijs Ramaker), Jacco Fijnheer (83e Milan Besselink), Bob Dekker (45e Tim Stam) en Armando Cuvalaij.