Wartburgia asv 1 – s.c. Buitenboys 1

Wartburgia niet effectief genoeg bij Buitenboys

 

Zaterdag 7 september 2019, 15:00 uur
Bekercompetitie 2019/2020
Sportpark Polderkwartier te Almere

Wartburgia asv 1

SC Buitenboys 1

 

Vorige week behaalde Wartburgia thuis de eerste drie punten in de bekercompetitie 2019/2020 door met 7-3 te winnen van C.T.O. 70. Dit na een ruststand van 5-0.

 

Vandaag de uitwedstrijd tegen S.C. Buitenboys. De ploeg van Patrick Bal won vorige week uit van Zuidoost United met 1-2.

De wedstrijd van vanmiddag eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De beginfase was rommelig, zowel van Wartburgia, als van Buitenboys-zijde. Wartburgia linkerspits Milan Besselink kreeg in de negende minuut de eerste kans zijn ploeg op voorsprong te zetten maar was niet succesvol. Wartburgia in de eerste helft de betere voetballende ploeg. Buitenboys op bepaalde momenten ook niet ongevaarlijk. Wartburgia kwam in de veertigste minuut op de 0-1 door een goal van Daan Tuerlings na een voorzet van Armando Cuvalaij.

Buitenboys reageerde drie minuten later door een prima counter voor de 1-1. Hierbij aangetekend dat de complete verdediging van Wartburgia compleet een “no show” gaf. Ruststand 1-1.

Na rust een ietwat overtuigender Wartburgia. De ploeg van Bergsma creëerde meer kansen. Maar Wartburgia was niet in staat definitief de “trekker ”over te halen.

Kansen voor Niek Remijn en Dilan van Dam bleven onbenut. Dilan van Dam zorgde in de drieëntachtigste minuut voor de 1-2 voorsprong voor Wartburgia na een prima opgezette aanval vanuit de verdediging van Wartburgia-zijde.

Wartburgia kon niet de wedstrijd “op slot gooien”. In de slotfase wist Buitenboys uit het niets toch de gelijkmaker te maken voor de einstand van 2-2.

 

Na vandaag bezet Wartburgia (op doelsaldo) de eerste plek, gevolgd door Buitenboys, Zuidoost United en CTO’70.

 

Wartburgia coach Hans Bergsma:

“Het eerste kwartier van deze wedstrijd vond ik dramatisch. Pas na dertig tot vijfendertig minuten in de eerste helft kregen wij meer grip op de tegenstander. Ik vond dat mijn ploeg in een veel te laag tempo heeft gespeeld. Als wij vijf minuten voor afloop nog op voorsprong staan, mag je dit niet meer uit handen geven. De kansen die wij nog hebben gehad in de laatste vijf minuten moeten doeltreffender worden afgerond. Ik ben ervan overtuigd dat de aankomende tegenstanders in, zowel in de beker als in de competitie, anders naar ons zullen gaan kijken. Om nog beter te worden zijn er andere elementen nodig”.

 

SC Buitenboys coach: Patrick Bal

Coach Patrick Bal was tevreden over het karakter van zijn ploeg zeker gezien met acht andere spelers dan in de bekerwedstrijd tegen Zuidoost United.
Voetballend vond ik het matig (nog zeer licht uitgedrukt). Ik had mij al overgegeven met de 1-2 achterstand. Zeker gezien de kansen die Wartburgia nog creëerden. De laatste twintig minuten werden wij helemaal uit elkaar gespeeld”.

 

Opstelling Wartburgia 1:

Max Klink (k), Jacco Fijnheer(69e Matthijs Ramaker), Tobias van Kralingen, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@) Wanar Kelmanutu (69e Stef Klink), David van Paridon, Niek Remijn, Milan Besselink, Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings (49e Dilan van Dam)