WARTBURGIA – BLAUW WIT BEURSBENGELS 1-2

Blauw Wit maakt einde aan imponerende Wartburgia reeks van 15 ongeslagen wedstrijden.

 

In een bij vlagen spectaculaire wedstrijd waar sportief om elke meter werd gestreden, is het Blauw Wit gelukt de lijstaanvoerder te verslaan en de eerste seizoensnederlaag toe te brengen.
De eerste helft was een open strijd waarbij de thuisclub de betere kansen had.
Al na acht minuten leek een één -twee tussen Bob Dekker en Tim Stam succes op te leveren, maar het lukte net niet. In de 20ste minuut was het wel raak: een mooie steekpass van Melvin Akkermans op Daan Tuerlings werd door de laatste knap verzilverd in de korte hoek.
Het antwoord van Blauw Wit volgde razendsnel. Half ingrijpen in de Wartburgia defensie werd koel afgestraft door Serginio van Eijken. Net voor rust had Wartburgia op 2-1 moeten komen. Na een ragfijne pass van David van Paridon plukte de Blauw Wit keeper de bal echter knap van de voet van de doorgebroken Bob Dekker. Balverlies bij de roodzwarten op het middenveld gaf de bezoekers de kans om van links een knappe aanval op te zetten die door Serginio Sahadewesing knap werd afgerond. 1-2 met rust.

Na rust werd de voorsprong met man en macht door Blauw Wit verdedigd, waarbij Warburgia ondanks een flink veldoverwicht nauwelijks tot kansen kwam. Pas na 20 minuten kreeg Armando Cuvalaj randje buitenspel een kans voor open goal maar lepelde de bal net naast. Het duurde tot de laatste vijf minuten voordat Wartburgial alle schroom van zich af wierp en vervolgens drie grote kansen niet verzilverde. Joost Hommenga schoot naast , Tuerlings kreeg hem er na een mooie aanval net niet in en na een voorzet op maat misten Soefian Khodabaks en Dylan van Dam de bal op een haar na.

De ontlading bij Blauw Wit was net zo groot als de teleurstelling bij Wartburgia.
Beide ploegen hebben twee weken om te overdenken hoe het verder gaat…