WARTBURGIA – PANCRATIUS 3-1

Dominant Wartburgia beukt lang tevergeefs op Badhoevendorpse muur

Verleden seizoen waren het beide keren boeiende wedstrijden tussen beide teams, dus ondanks de regen is er voor de enkele aanwezigen veel om naar uit te kijken.
Wartburgia begint voortvarend en na 3 minuten moet de lat redding brengen voor Pancratius op een schot van Dylan van Dam.
Even later is het uit het niets onverwacht 0-1 voor de bezoekers. Keeper Max Klink beoordeelt een hoog stuiterende bal niet helemaal goed, glijdt uit en geeft spits Floris de Jong een niet te missen kans.

Verwoed zet Wartburgia de achtervolging in, gehandicapt door het vroeg uitvallen van van Dam. Zeven of acht goede kansen volgen in de rest van de eerstde helft. Een schot van Armando Cuvalay wordt geblokt door een medespeler, David van Paridon raakt de binnenkant van de linkerpaal en Mitchell Vorstman ziet een knappe kopbal door een Pancratius speler van de lijn worden gehaald.

Na rust blijkt het geloof van Wartburgia, ondanks de inmiddels stromende regen ongebroken. Pancratius wordt volledig vastgezet op eigen helft en moet zich noodgedwongen beperken tot verdedigen. Ondanks het riante veldoverwicht en 80% balzbezit duurt het tot precies halverwege de tweede helft dat het gelijk wordt.
Armando Cuvalay zet hard voor, de keeper stompt weg en van dichtbij schiet linksback Melvin Akkerman in. Met nog een dikke 20 minuten te gaan is het verzet van Pancratius allesbehalve gebroken; een gelijkspel is immers een prima resultaat tegen de koploper van vorig seizoen. Onder leiding van ‘veldheer’ Daan van Dijk zet Wartburgia dus noodgedwongen nog een tandje bij.
Een paar minuten voor tijd, wanneer de krachten aan beide kanten in hoog tempo wegvloeien brengt David van Paridon de bal nog maar eens in voor het doel. De stijgende bal wordt knap uit de lucht geplukt door Melvin Akkerman die meteen aflegt op James Riley die van dichtbij inschiet…2-1.
In de allerlaatste minuut vangt de net ingevallen Rutger Takken een verre uittrap van keeper Klink op, controleert knap, geeft af , ontvangt de bal terug en scoort bij zijn eerste balcontact de 3-1.
Een zeer verdiende overwinning waar echter keihard voor moest worden gewerkt in een goed geleide en sportieve wedstrijd.