Mannen 4

7 maart 2020

HEREN 4 - Zeeburgia 6: 1-3 (1-2)

Wartburgia, met de W van wachten. Daar beginnen we mee. Alles loopt terug, zeggen ze wel eens. Vandaag loopt alles uit. Half uurtje. Jeof heeft een lekke band (auto), maar wie op de Wegenwacht wacht, wacht het langst. 15 man evengoed nog, prima. En een tegenstander waarvan we drie weken geleden nog ‘onnodig’ hebben verloren. We spelen op veld 2, echt gras. Met echte hobbels en kuilen, maar daar gaan we niet over zeuren. Soms stuit het mee, soms stuit het tegen.

Ze zijn beter dan we dachten. Beter dan ze waren voor de winterstop, toen ze op de laatste plek belandden. Dat wisten we van 3 weken geleden, maar nu werd het helemaal duidelijk. We trekken vol goede moed ten strijde, geïnspireerd door de lang verwachte terugkeer van Noord-Amerika-gangers Koen en Hennie. In Noord-Amerika doet het coronavirus het rustig aan, dus wat dat betreft gewoon handjes blijven schudden. Desinfectieflesje past discreet in de binnenzak.

We komen er moeilijk doorheen, het wordt 0-1. De bal vliegt om de haverklap in de sloot. Juno en de zoon van de uitstekende scheidsrechter Saïd blijken bedreven vissers. Ondertussen zit de uitvinder van de balhengel, een ontspaakt fietswiel met een net aan een touw, Dewa, te revalideren in de kantine. Hij is onlangs met de fiets hard op zijn hoofd gevallen, maar wilde toch alweer even op de club zijn. Ook dat is Wartburgia. Veel sterkte, Dewa!

Net als we aanspraak beginnen te maken op de gelijkmaker, valt de 0-2. Zal je altijd zien. We doen niet zoveel verkeerd maar veel lukt net niet. De sfeer in het veld lijdt er nauwelijks onder, we blijven elkaar oppeppen. Dat loont. Een afgeslagen voorzet wordt door Alf op de slof genomen, waarop Jurre de bal slim van richting verandert: 1-2!

In de tweede helft zet het spelbeeld zich voort. Het kan nog onze kant op vallen maar dat doet het niet. Uit een goede aanval scoren ze 1-3, waarbij ondergetekende rechtshalf een stap te laat is. Opvreten die modder, het is nog licht. De 3e helft wordt glansrijk gewonnen. Het is in de kantine dan ook gezellig druk, zoals het onze club betaamt. Wartburgianen gaan geen drukke plekken uit de weg.

Tot de 21e!

Pepijn

 

Zeeburgia 6 - HEREN 4: 3-2 (3-1)

15 februari 2020

Zeeburgia 6 - HEREN 4: 3-2 (3-1)

Sms POEP ON en maak kans op kaarten voor de exclusieve vertoning van de klassieker Easy Rydell!

Lekker windje, Bert! Laten we met het beste beginnen: invaller Thijmen, vandaag spelverdeler, verstuurt een splijtende pass op Frans, die precies lang genoeg wacht om de bal breed te leggen op Jesse, die met een man in de rug keurig afdrukt.

De tweede helft starten we dominant. We zijn overgestapt op 3-5-2 en hebben steeds een…

Overamstel 5 - HEREN 4: 1-5 (0-3)

1 februari 2020

Overamstel 5 - HEREN 4: 1-5 (0-3)

Auxerre uit, altijd lastig.

Herfst, ik heb er nooit veel mee gehad. Die wind en alles. Hartje winter 11 graden, neem nog een gehaktbal. Maar gelukkig wel droog, zoals Guus zingt. Veertien man vandaag plus Jeof als coach. Kleedkamer vol nostalgie, knus ook. Lekker ballen, licht overwicht. Op de bank praten we tegen de hond als het baasje kijkt. Die staat op doel en heeft weinig te doen.

Handig wel, die wind. Hoekschop van…

WVHEDW 16 - HEREN 4: 1-1 (1-1)

25 januari 2020

WVHEDW 16 - HEREN 4: 1-1 (1-1)

 

Het is druk op de ijsbaan. Ook vanuit de tennishal schalt luidruchtig plezier. Tegen het einde van deze relatief welhaast winterse zaterdag (voor de klimaatontkenners: vroeger vroor het nog wel eens in ons land, ja zelfs overdag!), hartje eind januari, mogen we aan het eind van de middag de kunstwei in met diverse hulpkrachten. Plus twee verloren zonen: David en Robert. Dat gaat heel behoorlijk. We creëren enkele dotten v…

ASV Arsenal 8 - HEREN 4: 4-1 (2-0)

9 november 2019

Lekker weertje hè, glazenwasser?

Prima hoor, ken slechter, als de zon schijnt, moet je niet gaan lappen, krijg je strepen. En nu worden ook meteen de zeepresten weggespoeld. Hoezo, vindt u van niet dan? U kijkt een beetje eh…

De glazenwasser pakt zijn ladder en verschuift.Hij veegt een venster verder vlekken weg.

Fijn hoor, kunstgras. Vroeger, lang geleden, toen we ons nog konden neerleggen bij het onvermijdelijke en Luuk de Jong zijn Messiaanse winnende…

HEREN 4 - De Meer 7: 2-6 (1-3)

5 oktober 2019

HEREN 4 - De Meer 7: 2-6 (1-3)

 

2-6, dat stond er na onze eerste wedstrijden in de competitie achter Wartburgia 4 op de ranglijst. Bovenaan! We hadden met 11-3 en 2-1 gewonnen. Vandaag komt de 2-6 achter onze naam na een thuiswedstrijd. Minder glorieus. We speelden vandaag overigens tegen een ploeg die ook begon met 6 uit 2, gedragen door ex-Wartburgianen en trainingsmaten Geert en Driss. Van de ene werd gedacht dat hij vooral fysiek sterk was, van de an…