ASV Arsenal 8 - HEREN 4: 4-1 (2-0)

9 november 2019

Lekker weertje hè, glazenwasser?

Prima hoor, ken slechter, als de zon schijnt, moet je niet gaan lappen, krijg je strepen. En nu worden ook meteen de zeepresten weggespoeld. Hoezo, vindt u van niet dan? U kijkt een beetje eh…

De glazenwasser pakt zijn ladder en verschuift.
Hij veegt een venster verder vlekken weg.

Fijn hoor, kunstgras. Vroeger, lang geleden, toen we ons nog konden neerleggen bij het onvermijdelijke en Luuk de Jong zijn Messiaanse winnende doelpunten nog voor PSV maakte, toen, ja toen gingen wedstrijden gewoon niet door als de omstandigheden HELS waren. Nu wel. Zal de ouderdom zijn dat ik ermee worstel.

Was ik maar de glazenwasser, die alles wist

Doorweekt tot op het bot, sommigen reeds bij aankomst, de gevoelstemperatuur onder het shirt gestaag dalend van 5 graden richting minus 20, spelen we onze wedstrijd op die mooie plek achter dat oude stadion tegen die club die zijn naam jatte van een club uit Londen. We spelen hem zeker, gedreven en fanatiek, we zijn niet de mindere. Toch staan we bij rust met 2-0 achter.

Pim heeft de nieuwe uitshirts mee, groen als gras, zodat we de tweede helft met droog boventenue aanvangen. De regen zwijgt even en we creëren enkele goede kansen. Een uitbraak betekent 3-0. Zullen we maar naar binnen gaan?

“Hohoho, stop!” roept Sint-Maartenfan Rens Mulder(s). Na een briljante steekpass van Hennie, net over de middenlijn, draait hij zich met de bal richting het vijandelijke doel. Met zijn neus proeft hij nog even de stand van de gure (o ja joh?) wind, zet enkele stappen tot een kleine 30 meter van het doel en zwiept de rechtervoet tegen het leder. De bal neemt een vlucht. Hij zweeft. En hij daalt. Precies onder de lat en links van de rechterpaal. BAM. Een treffer die het hart broodnodige warmte schenkt.

Dat we daarna een paar leuke mogelijkheden op aansluiting laten lopen alvorens hunnie binnenkant paal de eindstand op het bord zetten, is slechts voor de statistieken. Hiervoor zijn we gekomen, hiervoor hebben we hardvochtigste herfstvorm verdragen, hiermee is de nederlaag te verteren, hiervoor nemen we zelfs de lauwe douches voor lief. Rens, bedankt.

 

Pepijn