HEREN 4 - De Meer 7: 2-6 (1-3)

5 oktober 2019

HEREN 4 - De Meer 7: 2-6 (1-3)

 

2-6, dat stond er na onze eerste wedstrijden in de competitie achter Wartburgia 4 op de ranglijst. Bovenaan! We hadden met 11-3 en 2-1 gewonnen. Vandaag komt de 2-6 achter onze naam na een thuiswedstrijd. Minder glorieus. We speelden vandaag overigens tegen een ploeg die ook begon met 6 uit 2, gedragen door ex-Wartburgianen en trainingsmaten Geert en Driss. Van de ene werd gedacht dat hij vooral fysiek sterk was, van de ander dat hij leuk kon dribbelen. Dat viel mee/tegen, want allebei scoorden ze en Driss gaf ook nog een prachtige assist bij de cruciale 2-4, een kwartier na rust. Tot zover de loftrompet in de kont van opponent. Want wij zijn Wartburgia, wij doen ons best hè!

 

Op een verrassend snel gedroogd en prima bespeelbaar veld 2 beginnen we in 4-3-3 lang niet gek. De eerste goal valt aan de andere kant, misverstandje resoluut afgestraft. Maar we zijn niet de mindere. Tactische omzettingen, mooie woordcombinatie. Na een half uur is het 0-3. Geen punt, hebben we in de beker al eens opgehaald. Alex jaagt een vrije trap de bovenhoek in, 1-3. Kunnen we wat mee. Even later bijna nog één. In de rust heerst de overtuiging dat een nieuwe 6-3 in de maak is. Frisse krachten erin en door.

 

Dat pakt meteen heel aardig uit. Pass van achteruit, erg fraai, Jeof poort rechts in de zestien een tegenstander, haalt de achterlijn, trekt de bal terug en Jurre tikt als ware spits soepel binnen. 2-3, daar gaan we!

 

Lekker weer, hè? Knappe treffer hoor, maar hij schopt wel ons scenario in de war. Zonder puntverlies het jaarlijkse teamweekend ingaan, met 2 remontada’s op zak. Helaas, de eerste set tegen onze eeuwige rivalen van De Meer gaat verloren. Wel aardig dat zij een wit shirt aantrokken, bij de return hebben wij ook ons eigen uitshirt. Dat ziet er net effe iets professioneler uit, Pim is druk bezig. Nu nog een regenjack, daarover wordt onderhandeld met een mogelijk nieuwe sponsor. Randzaken, ranszaken… zitten we alweer bij het teamweekend.

 

En de wedstrijd? We spelen hem zakelijk uit. Gewoon blijven gaan. Mooie momentjes evengoed. Vriendelijke begroetingen na afloop, elleboogjes uit liefde. En op de groepsapp de afwezigen even in de waan laten… 9 uit 3?!? Doelcijfers 19-6?!? Kampioenuh!

 

6 uit 3 en 15-10, teken je vooraf ook voor. Zoals onze dubbelziende maar toch onder de lat gekropen en zeker niet onverdienstelijk opererende aanvoerder Koen al zei: je kunt prima kampioen worden met 3 verliespunten. We hebben de titel nog altijd in eigen hand!

 

Tot na de pauze, allemaal!

 

Pepijn