AFC 8 - Wartburgia H5: 7-1 (4-0)

11 februari 2023 

AFC 8 - Wartburgia H5: 7-1 (4-0)

Tevreden zijn met wat je hebt, een eerbaar streven. Oversteken om te douchen. Klapdeurtjes. Wandelende sigaren in de kantine. Goed genoeg?

Liever beter. Halfzonnetje erbij, niet koud, op het oog een goede kunstmat. Het is wel even zoeken naar de ingang van Sportpark Tenzij Lucratief. Bij de gebouw met die zwevende tuinen links en dan vragen. Geen fietsenrekken om je ros aan te ketenen, maar wel een parkeergarage ter grootte van bij wijze van spreken vier voetbalvelden. Verschil mag er zijn. Je verplaatst de boel 100 meter, maar dan heb je ook wat.

Dan de wedstrijd. We trekken fris van leer, geheel op eigen kracht deze week. Alleen onder de lat hebben we vrijwilligers nodig. Jeoffrey, Morris en Frans verdedigen alle drie een deel van het doel. Waarvoor hulde. Zeven keer schiet AFC in een ander deel dan waar de betreffende sluitpost ad-interim zich ophield, maar die ballen ballen ook best makkelijk. Nee, Word, gaat goed, dank je, herhaalde woord verwijderen hoef ni.

We strijden tot de laatste snik voor een eretreffer. Het mag wat kosten. Alex wordt hard op zijn schouder gekwakt en verlaat Stadion Geld Genoeg met veel pijn. Het gebeurt op dezelfde plek als waar Harm eerder vervelend met zijn enkel aan dat toch best stroperigere plastic is blijven hangen. Veel sterkte allebei!

Met de vrije trap die volgt, legt Yannick de bal precies voor de voeten van de heel ver uitgekomen Jeoffrey, die vallend raakschiet. Ook hij krijgt daarbij een tik, maar kan even later toch hemelhoog juichend opstaan. Uit respect voor de bespelers van Best Binnengelopen doet hij dat ingetogen.

Lekker gewerkt weer, pikken! Op naar een welverdiende pauze van 2 weken dus 3 weken. Hierover is op een comfortabele loungebank vrolijk gedebatteerd. Dat dan weer wel. In de komende wedstrijdloze periode kan Lennard door Nieuw-Zeeland rondrijden, Juno zijn keuken afmaken en Alex en Harm hopelijk herstellen.

Pepijn