HEREN 4 - Zeeburgia 6: 1-3 (1-2)

7 maart 2020

HEREN 4 - Zeeburgia 6: 1-3 (1-2)

Wartburgia, met de W van wachten. Daar beginnen we mee. Alles loopt terug, zeggen ze wel eens. Vandaag loopt alles uit. Half uurtje. Jeof heeft een lekke band (auto), maar wie op de Wegenwacht wacht, wacht het langst. 15 man evengoed nog, prima. En een tegenstander waarvan we drie weken geleden nog ‘onnodig’ hebben verloren. We spelen op veld 2, echt gras. Met echte hobbels en kuilen, maar daar gaan we niet over zeuren. Soms stuit het mee, soms stuit het tegen.

Ze zijn beter dan we dachten. Beter dan ze waren voor de winterstop, toen ze op de laatste plek belandden. Dat wisten we van 3 weken geleden, maar nu werd het helemaal duidelijk. We trekken vol goede moed ten strijde, geïnspireerd door de lang verwachte terugkeer van Noord-Amerika-gangers Koen en Hennie. In Noord-Amerika doet het coronavirus het rustig aan, dus wat dat betreft gewoon handjes blijven schudden. Desinfectieflesje past discreet in de binnenzak.

We komen er moeilijk doorheen, het wordt 0-1. De bal vliegt om de haverklap in de sloot. Juno en de zoon van de uitstekende scheidsrechter Saïd blijken bedreven vissers. Ondertussen zit de uitvinder van de balhengel, een ontspaakt fietswiel met een net aan een touw, Dewa, te revalideren in de kantine. Hij is onlangs met de fiets hard op zijn hoofd gevallen, maar wilde toch alweer even op de club zijn. Ook dat is Wartburgia. Veel sterkte, Dewa!

Net als we aanspraak beginnen te maken op de gelijkmaker, valt de 0-2. Zal je altijd zien. We doen niet zoveel verkeerd maar veel lukt net niet. De sfeer in het veld lijdt er nauwelijks onder, we blijven elkaar oppeppen. Dat loont. Een afgeslagen voorzet wordt door Alf op de slof genomen, waarop Jurre de bal slim van richting verandert: 1-2!

In de tweede helft zet het spelbeeld zich voort. Het kan nog onze kant op vallen maar dat doet het niet. Uit een goede aanval scoren ze 1-3, waarbij ondergetekende rechtshalf een stap te laat is. Opvreten die modder, het is nog licht. De 3e helft wordt glansrijk gewonnen. Het is in de kantine dan ook gezellig druk, zoals het onze club betaamt. Wartburgianen gaan geen drukke plekken uit de weg.

Tot de 21e!

Pepijn