VVC 5 – HEREN 5: 4-8 (1-4)

3 oktober 2020

VVC 5 – HEREN 5: 4-8 (1-4)

“Je hebt zo’n 26000 duizend dagen
Tussen niets en eeuwigheid
Je kunt lachen, je kunt klagen,
Maar elke dag ben je voor eeuwig kwijt.”
(Harrie Jekkers en Het Klein Orkest)

Toegegeven, ‘eeuwigheid’ laten rijmen op ‘eeuwig kwijt’ is taalkundig gezien niet de meest creatieve vondst, maar het punt van de onvolprezen Haagse troubadour staat als een huis. Want je kunt ook lachen. Lachen om de oervorm waartoe ons voetbal vandaag is teruggebracht. Een lap gras met twee doelen, een groepje mensen met kicksen, en twee ballen voor als er één de sloot in vliegt. Hoezo “Maar het regent”? Je smelt toch niet!?

In het schilderachtige Nieuw-Vennep, waar zelfs de voordeuren vrolijk oranje geverfd zijn, ligt zo’n veld. Een uitstekende grasmat zelfs. Bovendien is er een forse partytent om even te schuilen en de lange broeken in de tas te proppen. Een blokje om zijn er ook toiletten. Kom daar maar eens om, op je zondagochtendpotje in het Flevopark!

VVC doet een tijdje leuk mee, maar Wart 5 heeft een aardige schwung te pakken vandaag. Alex heeft het goede gevoel weer met zijn acties, Jurre kegelt klinisch raak, Marcel timet elk duel perfect, Joppe zet het goed neer, Hennie bestrijkt de hele flank, Koen duikt en staat waar nodig en Willem is een uitstekende chauffeur.

Al voor de pauze hebben we het beslist. In de rust openbaart de essentie van het hobbyvoetbal zich nog maar eens in volle glorie. Een pupillendoel als enige beschutting (ben je nu aan klagen?), nee een prima plek waar we onze tassen kunnen leggen en ieder uit z’n eigen fles koud water kan drinken. De partytent is met het blote oog niet meer waarneembaar. In Nieuw-Vennep hebben ze nog de ruimte.

Dan de wedstrijd. De tweede helft zelfs al! We zakken wat in, laten ze een beetje komen, lopen meer achteruit, geven minder druk naar voren, slaan het middenveld over, jagen niet zo af als eerst, houden het veld groot, enzovoort. ZEVEN voetbalclichés en ZEVEN doelpuntenmakers. En ook ongeveer zovele assistgevers. Bij ons dan, hè, hullie ken ik niet. Jesse, Stéphane, Frans, Juno, Yannick met een korte maar krachtige comeback, Rammer, Rens, iedereen is lekker bezig. Zitten fraaie kools tussen hoor! ACHT-VIER.

Nou die natte zooi uit en de auto’s in. Over een uurtje warm douchen bij moeder de vrouw.

Pep